معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب در گفت و گو با خبرنگار زرین خبر گفت: سالیانه ۱۰ میلیون اصله نهال در این شهرستان تولید می شود که سبب شده تا این شهرستان یکی از قطبهای تولید نهال کشور بوده و در تولید نهال دارای برند ملی و منطقه ای باشد.
علی دیانتی افزود: حدود ۱۲۰ هکتار از اراضی این شهرستان به نهالستان ها اختصاص یافته است و تعداد ۱۷۶ نفر از بهره برداران در این زمینه فعالیت می کنند.
وی با تاکید بر حفظ این برند، اظهار کرد: در راستای حفظ این برند و اجرای سیاست جدید ساماندهی و عرضه نهال به نهالکاران مجوزدار، باید تولید نهال با پایه های رویشی و خودداری از پرورش نهالهای پایه بذری توسط نهالکاران در اولویت باشد.
معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب تصریح کرد: بدون شک یکی از ارکان اساسی احداث باغ و تولید تجاری میوه با کیفیت بالا، استفاده از نهال پیوندی مرغوب، سالم، قوی و مطمئن از واریاته های اصلاح شده و پرمحصول است.
دیانتی افزود: این امر سبب افزایش بهره وری مصرف آب و کاهش هزینه های تولید، کاهش دوره نونهالی، افزایش عملکرد در هکتار، کاهش عادت سال آوری و افزایش خصوصیات کیفی میوه، مقاومت به شرایط نامساعد محیطی و آفات و بیماری ها می شود.
وی گفت: مدیریت مناسب نهالستان و جلوگیری از هدر رفتن منابع، موفقیت یک نهالستان را به لحاظ اقتصادی و کیفیت نهال تولیدی مشخص میکند.
معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب افزود:احداث باغ مادری برای تهیه پیوندک، ایجاد نمایشگاه عرضه و فروش نهال، ساماندهی تولید پایه های رویشی مناسب و واریته های اصلاح شده و کاهش ۳۰ درصدی تولید سالانه پایه های بذری از برنامه های پیشروی جهاد کشاورزی میاندوآب در خصوص ساماندهی نهالستان ها است.
انتهای پیام/