به گزارش زرین خبر، بیکاری و اشتغال جوانان یکی از موضوعاتی بوده که همواره در محافل عمومی و مباحث مختلف مطرح شده و همیشه منتقدان از آن به عنوان یکی از معضل و مشکلات اصلی نام میبرند.
اینکه نرخ بیکاری در کشور چقدر بوده و یا چقدر در آمار شغل ایجاد شده در این مجال مهم نیست، آنچه که مهم می باشد نرخ بیکاری عمومی در کشور است که چشمگیر و غیرقابل چشمپوشی بوده و در این میان نرخ بیکاری جوانان در رده سنی 15 تا 30 سال و به ویژه قشر تحصیل کرده متاسفانه زیاد بوده و بحث جدایی را میطلبد.
در زمینه اشتغال صحبت های مختلفی مطرح و آمارهایی ارائه شده که این آمار نیز مورد انتقاد قرار گرفت و حتی امام جمعه میاندوآب در سفر وزیر کار به این شهر گفت: ما دو هزار و ۵۵۰ نیروی فارغ التحصیل در این شهر داریم و این در حالی است که تعداد شغل ایجاد شده ما ۳۶۰ مورد است، حال بقیه را چیکار کنیم؟
حمید حسن زاده حتی در خطبه های نماز جمعه نیز به صراحت، در دی ماه سال گذشته ، بیکاری را یک معضل اساسی معرفی کرد و با بیان اینکه با شعار و خیال پردازی و مشغول کردن مردم به خودشان کاری درست نمی شود و با تاکید بر اینکه نباید بر روی واقعیت ها چشم بست، اظهار کرد: روزی بود که همه چیز و آب خوردن مردم را به برجام ربط دادند ولی باید گفت بیکاری مشکل اصلی کشور است و روز به روز بر تعداد بیکاران اضافه می شود و باید پرسید که در یک سال برای چند نفر اشتغال زایی شده است؟ چرا مسئولان از بیکاری حرفی نمی زنند.
بر اساس نتایج طرح آمارگیری نیروی کار سال ۹۵ که توسط مرکز آمار ایران منتشر شد، نرخ بیکاری در سال گذشته با افزایش ۱.۴ درصدی، ۱۲.۴ درصد اعلام شد.
موضوع به این دلیل سوالبرانگیز و مهم است که مسئولان امر همیشه بر توجه به جوانان و ایجاد اشتغال برای آنها تاکید کرده و حتی در این میان گاه آمارهایی منتشر شده که نشان میداده وضعیت شغلی جوانان قابل پذیرش است.
آمار یک طرف قضیه ولی امروز در خانههای مردم جوانان بسیاری را داریم که بیکارند و در طول چند سال گذشته توان پیدا کردن شغل نداشتهاند و در کنار آنان، جوانانی را نیز داریم که به دلیل رکود و یا تعطیلی کارخانجات، از کار بیکار شده اند، کما اینکه مسئول یک واحد تولیدی در میاندوآب در بازدیدی که فرماندار این شهر از شهرک صنعتی داشت، گفت که تعدادی از نیروهای خود را به دلیل تعطیلی و نیمه فعال شدن کارخانه، کنار گذاشته است.
بیکاری، معضلی که امروز در جامعه بیداد می کند و این بحرانی شدن به حدی است که دل رهبر انقلاب را نیز به درد آورد و ایشان در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس دهم می فرمایند: شرمندگی این حقیر از اینکه جوانی بیکار با دست خالی به خانه میرود، کمتر از خود او نیست.
باید بیشترین تلاشها در جهت ایجاد اشتغال برای جوانان به عنوان پتانسیل اصلی نیروی کاری انجام گیرد، به بیان بهتر در ابتدا سعی شود برای درصد بیشتری از جوانان شغل ایجاد شود و اما با این وجود بسیاری از جوانان تحصیلکرده و یا کار بلد کشور بیکار هستند که مسلما عدم استفاده از پتانسیل این قشر یکی از دلایل رکود در بخش تولید و صنعت و دیگر حوزههای کاری کشور است.
متاسفانه این موضوع آنقدر حاد شده که به یکی از اصلیترین معضلات جوانان برای تشکیل خانواده و ازدواج تبدیل شدهاست و در حقیقت ابعاد مختلف زندگی آنها را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
زمانی که جوانان از توان کاریابی و داشتن شغل برخوردار نباشند و یا سیاستهایی در جهت بهبود زندگی آنها تدوین نشده باشد نمیتوان انتظار داشت که آنها به راحتی تشکیل خانواده دهند.
بیکاری، حقیقت تلخی که امروز در جامعه وجود دارد و به گفته کارشناسان تحقق اقتصاد مقاومتی تنها راه برون رفت کشور از مشکلات اقتصادی و رکود است و باید با استفاده از همه ظرفیتها در جهت اقتصاد مقاومتی، گام برداشته و در تحقق “اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال” کوشا بوده تا نه تنها در آمار بلکه در عمل نیز شاهد تحقق اشتغال باشیم.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه