تاریخ : چهارشنبه, ۳ اردیبهشت , ۱۴۰۴ Wednesday, 23 April , 2025

۲۵ کیلومتر مربع از زرینه‌رود و سیمینه‌رود لایروبی شد

  • کد خبر : 290296
  • 28 شهریور 1399 - 11:51
۲۵ کیلومتر مربع از زرینه‌رود و سیمینه‌رود لایروبی شد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان ‌غربی با اشاره به لایروبی زرینه‌رود و سیمینه‌رود در ۲۵ کیلومترمربع گفت: این لایروبی‌ها سبب جلوگیری از سیلاب و انتقال به دریاچه ارومیه شده است.

به گزارش زرین خبر به نقل از تسنیم،علیرضا رضوی امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌ غربی در راستای اهداف احیای دریاچه ارومیه در کنار سایر دستگاه‌های اجرایی استانی اقداماتی را انجام داده است اظهار داشت: تاکنون ۱۲ پروژه در ۹ شهرستان حوضه آبریز دریاچه ارومیه اجرا شده و از سال ۹۴ به میزان ۱۰۵ میلیون مترمکعب پساب به دریاچه ارومیه انتقال داده شده است.

وی با اشاره به اینکه احداث شبکه جمع‌آوری فاضلاب فرعی و اصلی و احداث ایستگاه پمپاژ به تعداد ۳۰ واحد در سالیان گذشته انجام شده است تصریح کرد: این پروژه‌ها با اعتبار مصوب ۳۶۰ میلیارد تومان آغاز و تاکنون ۲۱۴ میلیارد تومان تخصیص داده شده است و برخی پروژه‌ها به پایان رسیده و برخی نیز در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌ غربی گفت: از پروژه‌های مهم احیای دریاچه ارومیه می‌توان به اجرای مدول سوم تصفیه‌خانه شهر ارومیه در کنار مدول یک و دو اشاره کرد که هم اکنون مدول یک و دو تصفیه‌خانه فاضلاب ارومیه در مدار بهره‌برداری بوده است.

وی افزود: با بهره‌برداری از مدول سوم تصفیه‌خانه شهر ارومیه در صورت تخصیص اعتبارات مربوط در دی‌ماه امسال توسط رئیس ‌جمهور افتتاح شده و هم اکنون ۹۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و جمعیت ۳۰۰ هزار نفری را تحت پوشش قرار می‌دهد.

پروژه‌های احیای دریاچه ارومیه با سرعت مطلوبی در حال پیشرفت است

در ادامه این جلسه نماینده استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان ‌غربی گفت: وظیفه این ستاد در اولویت قرار دادن پروژه‌های اجرایی برای احیای دریاچه ارومیه بوده و خوشبختانه در این رابطه دانشگاه و پژوهشکده ارومیه در کنار ستاد احیا بوده‌اند.

فرهاد سرخوش افزود: بی‌شک هر اندازه پروژه‌های سازه‌ای انجام شده اما مردم و کشاورزان همراهی نکنند و مدیریت مصرف آب نداشته باشند و درست مصرف نکنند احیای دریاچه ارومیه با مشکل روبه‌رو می‌شود.

وی با ابراز خرسندی از اینکه پروژه‌های احیای دریاچه ارومیه با سرعت مطلوبی در حال پیشرفت است، اظهار داشت: برخی از پروژه‌های سخت‌افزاری و مهم در دی‌ماه توسط رئیس ‌جمهور افتتاح شده اما برخی پروژه‌های نرم‌افزاری باید به صورت متمرکز ادامه داشته باشد.

در ادامه نماینده شرکت آب‌ منطقه‌ای آذربایجان‌ غربی با اشاره به اینکه این شرکت از جمله دستگاه‌های اجرایی بوده که در بحث سازه‌ای احیای دریاچه ارومیه اقدامات سازنده‌ای انجام داده است گفت: از جمله این اقدامات، انتقال آب مازاد سیلوه به پشت سد جلدیان بوده که این سد هم اکنون در حال آبگیری است.

خیری با اشاره به لایروبی زرینه‌رود و سیمینه‌رود در ۲۵ کیلومترمربع تصریح کرد: این لایروبی‌ها سبب جلوگیری از سیلاب و انتقال به دریاچه ارومیه شده و از سایر اقدامات می‌توان به رهاسازی آب از سدهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه اشاره کرد.

وی افزود: از سایر عملیات احیای دریاچه ارومیه، افزایش راندمان در شبکه‌های بهره‌مندی، سردهنه‌سازی و بازسازی آب‌بندها و انتهار سنتی، نصب سه هزار و ۹۷۷ مورد کنتور هوشمند و انسداد چهار هزار و ۸۰۰ چاه غیرمجاز بوده است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://zarinkhabar.ir/?p=290296

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.