رضا مقدم در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «زرین خبر» در حاشیه اولین جلسه شورای هماهنگی بخش کشاورزی شهرستان میاندوآب با اشاره به اقدامات جهاد کشاورزی شهرستان در راستای صیانت از محصولات کشاورزی و کنترل عوامل خسارتزا، اظهار کرد: گندم بهعنوان یک محصول راهبُردی، عمدترین محصول زراعی شهرستان میاندوآب بوده و در راستای کنترل عوامل خسارتزا اقدامات لازم انجام گرفته است.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب با اشاره برگزاری مانور مبارزه با بیماریهای لکه برگی غلات در این شهرستان، گفت: باتوجهبه شرایط آبوهوایی مساعد برای گسترش بیماریها بهویژه زنگ زرد گندم و در راستای جلوگیری از خسارت احتمالی به دسترنج گندمکاران، با صدور اطلاعیههای پیشآگاهی، تهیه و نصب بنر در سطح روستاها، برگزاری دورههای آموزشی ترویجی، تشکیل جلسه با دهیاران، ارسال پیامک کوتاه و اطلاعرسانی گسترده در فضای مجازی به زارعین شهرستان، در خصوص کنترل بیماری، اطلاعرسانی مناسب انجامگرفته است.
وی افزود: کارشناسان جهاد کشاورزی جهت پایش، ردیابی و مبارزه با بیماری زنگ زرد بهصورت مستمر در مزارع منطقه حضور دارند و در همین راستا و جهت جلوگیری از گسترش بیماری به سایر مناطق، ۴۸۰ هکتار از بخشهای آلوده مزارع به بیماری، کانون کوبی شده است.
مقدم تصریح کرد: بهمنظور تولید محصول سالم، در ۸ هزار و ۷۹۶ هکتار از مزارع گندم با آفت سن در مرحله مادری مبارزه انجامگرفته است.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب با بیان اینکه امسال بیش از ۱۸ هزار و ۶۱۹ هکتار از اراضی این شهرستان به کشت گندم و ۲ هزار و ۷۰۹ هکتار از اراضی زراعی شهرستان به کشت محصول جو اختصاصیافته است، اظهار کرد: همچنین با افزایش دوبرابری نسبت به سال گذشته ۴۱۰ هکتار از اراضی زراعی شهرستان میاندوآب به کشت محصول کلزا اختصاصیافته است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۴ هزار و ۱۵۰ هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت محصول چغندرقند رفته است، افزود: در راستای سیاستهای ستاد احیاء دریاچه ارومیه بهمنظور مدیریت مصرف آب، ۵۲۰ هکتار با آرایش کشت ۶۰ در ۴۰ است.
مقدم اظهار کرد: میاندوآب با وجود ۶۴ هزار رأس دام سنگین و ۴۰۴ هزار رأس دام سبک، یکی از قطبهای مهم دامپروری استان محسوب میشود ازاینرو کشت نباتات علوفهای از جمله یونجه بهمنظور تولید و تأمین علوفه موردنیاز احشام، از دیرباز در این شهرستان مرسوم بوده است.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب با اشاره به اینکه این شهرستان در تولید علوفه دارای رتبه استانی و کشوری است، افزود: امسال حدود ۷ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی شهرستان به محصول یونجه اختصاص دارد و به طور متوسط سالانه بیش از ۱۰۰ هزار تن یونجه در این شهرستان تولید میشود.
وی هم چنین از حمایتهای فرماندار میاندوآب از بخش کشاورزی و تعامل و مشارکت سازنده ادارات و ارگانهای مرتبط با این بخش از جمله مدیریت بانک کشاورزی، امور منابع آب و شرکت پخش فرآوردههای نفتی، در راستای جذب اعتبارات موردنیاز برای طرحهای کشاورزی، تأمین آب موردنیاز برای محصولات کشاورزی و سوخت واحدهای تولیدی و ماشینآلات خودگردان کشاورزی قدردانی کرد.
انتهای خبر/
ثبت دیدگاه