به گزارش زرین خبر به نقل از صبح قزوین، 29 آذرماه سالروز فوت آیتالله منتظری است، فردی که به عنوان یکی از پرماجرا ترین شخصیتهای تاریخ انقلاب اسلامی زندگیاش محل بحث زیادی میان جناحهای مختلف سیاسی و حتی ضد انقلاب بودهاست.
باید دید چه اتفاقی افتاد که امام (ره) به قائم مقام و دوست و شاگرد دیرینه خود گفت” برای اینکه در قعر جهنم نسوزید، خود اعتراف به اشتباه و گناه کنید، شاید خدا کمکتان کند.” در آن سالها چه گذشت؟
یکی از این چالشها مسئله رهبری بعد از امام خمینی(ره) بود؛ انقلابیون و مسئولان نگران جایگاه رهبری بعد از امام (ره) و به دنبال راه چارهای برای آن بودند. اما خبرگان ملت در پاسخ این سوال چه راهی را برگزید؟ اعضای خبرگان علیرغم نظر امام (ره) مرحوم منتظری را به رهبری بعد از امام برمیگزیند، انتخابی که البته به رهبری وی ختم نمیشود، زیرا حوادث طور دیگری رقم میخورد. امام (ره) بعدها در نامه به آیتالله منتظری با بیان ” والله قسم من از ابتدا با انتخاب شما مخالف بودم” نارضایتی خود را از این انتخاب ابراز میکنند.
جانشین رهبری، نقطه محوری مستند قائم مقام است، مستند از روایت پیشینه و سابقه مبارزاتی او قبل از انقلاب آغاز میشود و در100 دقیقه روایت جذاب زندگی آن مرحوم تا فوتش در 29 آذر سال 88 را به تصویر میکشد.
استفاده از تصاویر آرشیوی دست اول و رفتن به سراغ نزدیکان آن مرحوم و شخصیتهای سیاسی وقت، از نقاط قوت مستند است که با صدای ناصر طهماسب برای روایت مستند همراه شده است.
احمد منتنظری، حجت الاسلام محمدی ریشهری، عمادالدین باقی، هادی هاشمی، حجت الاسلام ناطق نوری و حجت الاسلام محسنی اژهای از شخصیتهایی هستند که با توجه به مشاهدات و تجربیات خود آن دوران را روایت میکنند.
از آنجایی که تاریخ را هرکس از ظن خود روایت میکند و روایت افراد از تاریخ بسیار متفاوت است، بنابراین ارجاع به منابع دست اول و استفاده از فیلمها و تصاویر آرشیوی مستند در یک کار تاریخی موجب اعتبار هرچه بیشتر آن میشود، همین ویژگی یکی از نقاط قوت مستند قائم مقام است که روایت آن را برای مخاطب باورپذیر میکند.
“مهین کشاورز”
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه