علی دیانتی در گفت و گو با خبرنگار زرین خبر با اشاره به اهمیت استراتژیکی و اقتصادی محصول چغندرقند، گفت: امسال چهار هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی زراعی شهرستان میاندوآب به کشت محصول چغندرقند اختصاص یافته بود.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب افزود: پیش بینی می شود امسال حدود ۲۴۶ هزار تن چغندرقند از اراضی زیر کشت این محصول برداشت شود.
وی گفت: در راستای تحقق سیاست های ستاد احیای دریاچه ارومیه و با ترویج تکنیک های جدید آبیاری با رویکرد کاهش مصرف آب در کشت این محصول، تغییر الگوی کشت و توسعه آرایش کشت۶۰×۴۰، استفاده از نوار آبیاری تی تیپ، کشت چغندرقند بصورت نشائی و واکاری، استفاده از ارقام مقاوم به خشکی و …. در حد قابل توجهی مصرف آب در این محصول کاهش یافته است.
دیانتی تصریح کرد: بعد از مرکز استان بزرگترین خزانه تولید نشاء چغندرقند به مساحت چهار هکتار در روستای گوگ تپه میاندوآب کشت شده که نشا تولیدی علاوه بر تأمین نیاز شهرستان، در سطح استان نیز توزیع می شود.
وی بالا بردن ضریب بهره وری مصرف آب در بخش کشاورزی، یکنواختی مزرعه، افزایش عملکرد در واحد سطح، کاهش مصرف نهاده های کشاورزی از جمله بذر، سموم نباتی، … سهولت کنترل علف های هرز و کاهش هزینه های کارگری بویژه در عملیات وجین را از مزایای کشت نشائی چغندرقند برشمرد.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب اظهار کرد: هماهنگی های لازم با کارخانجات قند استان و شهرستان در خصوص تسریع در تحویل محصول چغندرقند جهت آزادسازی اراضی زیر کشت این محصول و پرداخت به موقع مطالبات چغندرکاران انجام گرفته است.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه