به گزارش زرین خبر، عباسعلی روانلو در گفتوگو با خبرنگار اروم نیوز، بابیان اینکه آمار قارچهای سمی در سطح آذربایجان غربی برآورد نشده است، گفت: اما در سطح کشور بیش از ۵۰ گونه قارچ سمی وجود دارد که سالانه باعث مسمومیت و حتی مرگ تعدادی از هموطنان و هم استانیها میشود.
وی، افزود: قارچهای خوراکی پرمصرف در سطح استان شامل قارچهای دکمهای، صدفی و دنبلانها هستند که در اکثر مناطق میرویند.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، با تأکید بر اینکه شناخت قارچ سمی از خوراکی نیاز به آگاهی دقیق و علمی از آن دارد، اظهار داشت: برخی مشخصات زیستشناختی در تمایز قارچ سمی از خوراکی نقش ویژهای دارنده آگاهی از این خصوصیات برای مردم عادی امکانپذیر نبوده و نیازمند تخصص در این رشته است.
وی، تصریح کرد: همچنین بهصورت سنتی باید با شناخت قبلی مبنی بر اینکه یک قارچ در سالهای گذشته استفادهشده و هیچ آثار مسمومیتی نداشته برخورد شود ولی به دلیل شباهت ظاهری برخی قارچهای سمی با خوراکی امکان تمایز آنها برای همه مقدور نبوده و اینیکی از دلایل عدمتشخیص یک قارچ خوراکی از سمی است.
روانلو، بیان کرد: قارچهای سمی جنس amanita به دلیل شباهت بسیاری که با برخی قارچهای خوراکی دارند یکی از عوامل مهم مرگ ناشی از مسمومیت قارچی میباشند
وی، در توصیه به مصرفکنندگان قارچهای کوهی، عنوان کرد: اولاً با توجه به عرف منطقه عملکننده از قارچهایی که قبلاً استفادهشده، استفاده شود و ثانیاً یک مطالعه اولیه درزمینهٔ شناخت قارچهای سمی از خوراکی داشته باشند که یک بحث تخصصی بوده و باید دقیق و علمی عمل شود. همچنین بهتراست از قارچهای خوراکی تولیدشده در کارگاههای تولید قارچ که سالم و مطمئن هستند استفاده شود و اقدام به چیدن قارچ از طبیعت نشود.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، تأکید کرد: هموطنان از مصرف خودسرانه و غیر کارشناسانه قارچهای موجود در طبیعت خودداری کرده و به خاطر یک وعده مصرف قارچ زندگی خود و خانواده خود را به خطر نیندازند البته قارچهای بستهبندیشده موجود در بازار بهترین گزینه جهت مصرف است.
وی، با اشاره به اینکه توزیع قارچهای سمی و خوراکی در مناطق جغرافیایی مجزا از یکدیگر نیست، خاطرنشان کرد: در اکثر مناطق استان هم قارچ خوراکی و هم سمی وجود دارد ولی اکثر قارچهای سمی در سطح استان در مناطق جنگلی و چمنزارها رویش میکنند.
انتهای پیام/