تاریخ : شنبه, ۲۱ تیر , ۱۴۰۴ Saturday, 12 July , 2025
یادداشت؛

عهد عاشورا پابرجاست

  • کد خبر : 335359
  • 21 تیر 1404 - 10:40
عهد عاشورا پابرجاست
امام حسین (ع) با قیام خود، مرز میان ذلت و عزت را تعریف کرد و امروز، آن خط روشن همچنان پابرجا بوده و جهانیان نظاره‌گر نبردی‌ هستند که بر مدار همان محور شکل گرفته است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «زرین خبر»، میثم پاکروان در یادداشتی نوشت: واقعه عاشورا صرفاً یک رویداد تاریخی نیست؛ بلکه تابلویی از مواجهه ابدی حق و باطل است که تا همیشه در صحنه‌های تاریخ بازآفرینی می‌شود. امام حسین (ع) با قیام عاشورایی خود، مرز میان تسلیم و ایستادگی، میان ذلت و عزت را تعریف کرد و امروز، آن خط روشن همچنان پابرجا بوده و جهانیان نظاره‌گر نبردی‌ هستند که بر مدار همان محور شکل گرفته است.

در میانه این تقابل، ایران اسلامی با مردمی که بر مبنای آموزه‌های عاشورا، نه سلطه‌پذیرند و نه در برابر زور و ظلم سر خم می‌کنند؛ جایگاه وارثان قیام حسینی را دارا است.

صحنه امروز منطقه و جهان، بی‌شباهت به کربلا نیست؛ آمریکا و رژیم صهیونیستی که با ابزارهای نظامی، رسانه‌ای و اقتصادی درصدد تضعیف آرمان‌های انقلاب اسلامی‌اند، در حقیقت همان یزیدیان زمان هستند که با لباس جدید، اما با همان نیت سرکوب حق و اراده مردم وارد میدان شده‌اند.

 جمهوری اسلامی ایران، با پایبندی به اصول امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب، خود را در مسیر حق و مقاومت تعریف کرده است و ایستادگی در برابر تحریم‌ها، حمایت از مظلومان جهان از فلسطین تا یمن و مقابله با پروژه‌های تجزیه‌طلبانه و فتنه‌انگیز، همه مصادیقی روشن از همان منطق عاشورا است.

ملت ایران، همانند یاران امام حسین (ع)، با بصیرت و آگاهی، میدان را شناخته‌اند و در سمت دیگر امروز هم مانند عاشورا، برخی دنیاطلبان و فریب‌خوردگان از دشمنان تبعیت می‌کنند و گروه‌هایی هستند که به‌دنبال تضعیف باورها و ارزش‌های اسلامی‌ هستند؛ اما در برابرشان، سپاه اندیشه و عمل مقاومت، با اقتدا به سیدالشهدا (ع) ایستاده است.

 نظام سلطه، با تکیه بر ابزار رسانه، تلاش می‌کند جبهه حق را وارونه نشان دهد؛ مدافعان استقلال را افراطی بنامد و جبهه ظلم را متمدن جلوه دهد. همان‌گونه که سپاه یزید، با دروغ و تحریف، تلاش داشت امام را خروج‌کننده از دین جلوه دهد، امروز نیز روایت‌سازی جعلی دشمنان، ادامه همان سنت فریب است.

در این نبرد، بی‌طرفی معنا ندارد؛ همان‌گونه که در روز عاشورا، سکوت عده‌ای به معنی همراهی با باطل بود. جوان امروز ایران، اگر عاشورا را بشناسد، راه را از چاه باز خواهد شناخت؛ لذا رسالت امروز نخبگان و اهل قلم، تبیین ماهیت تقابل‌ها است و تأکید بر این نکته که نبرد حق و باطل، نه تمام شده و نه محدود به یک نقطه زمانی است.

در مسیر تاریخ انقلاب اسلامی، مردم ایران بارها نشان داده‌اند که حاضر به فداکاری‌ هستند؛ از دفاع مقدس تا مقابله با فتنه‌های داخلی و تحریم‌های بیرونی و همین روحیه ایثار و عزتمندی، همان خصیصه‌ای‌ است که یاران عاشورا را از سایرین جدا کرد و امروز نیز در نسل‌های جوان و مؤمن ایران دیده می‌شود.

در واقع عاشورا، زنده‌ترین واقعه تاریخ است. تا زمانی که ظلمی در جهان باشد و مردمی علیه آن قیام کنند، عاشورا تکرار می‌شود و امروز، ایران اسلامی در خط مقدم تقابل با ظلم جهانی ایستاده است و این جایگاه، نیازمند فهم دقیق، اقدام آگاهانه و مقاومت مستمر است.

عاشورا یک مکتب تربیتی است که در عرصه‌های مختلف از اقتصاد گرفته تا سیاست و فرهنگ می‌تواند الگو باشد.

در عصر رسانه‌های سلطه‌گر، جوان ایرانی باید نقشی اساسی در مقابله با تحریف و دروغ ایفا کند؛ همان‌گونه که حضرت زینب (س) با خطبه‌هایش پیام عاشورا را از کربلا تا شام رساند. امروز نیز با سواد رسانه‌ای، آگاهی تاریخی و ایمان قلبی، جوانان کشور می‌توانند راویان حقیقت باشند و با جهاد تبیین، نقشه‌های یزیدیان زمان را نقش بر آب کنند و این نسلی است که با تکیه بر ایمان و امید، پرچم‌دار مقاومت و روشنگری در این کارزار جهانی است.

هرکس که حسینی است، باید بداند که موضع‌گیری‌اش در برابر تحولات جهان، تجلی همان انتخابی‌ است که اصحاب عاشورا کردند و هرکس که در اردوگاه یزیدیان نوین قرار گرفته، باید بداند که تاریخ، نام‌ها را فراموش می‌کند؛ اما منش‌ها را در حافظه خود جاودانه می‌سازد.

لینک کوتاه : https://zarinkhabar.ir/?p=335359

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰