سعید بهروز در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «زرین خبر» با اشاره به نامگذاری ۲۱ تیرماه بهعنوان روز ملی حجاب و عفاف، اظهار کرد: این روز در واقع نمادی از توجه به ارزشهای فرهنگی و اخلاقی جامعه ما است.
این کارشناس مسائل اجتماعی و فرهنگی با بیان اینکه حجاب و عفاف، فراتر از پوشش، به معنای حفظ کرامت انسانی، انتخاب آگاهانه و ایجاد فضای امن اجتماعی است، گفت: روز ۲۱ تیر فرصتی فراهم میکند تا درباره این مفاهیم تأمل کنیم و بستر گفتگوی علمی و فرهنگی را فراهم آوریم.
وی با اشاره به اینکه نسل جوان نمیپذیرند صرفاً بر اساس سنت یا اجبار تصمیمگیری کنند؛ بلکه به دنبال منطق و معنا هستند، افزود: اگر بتوانیم با این نسل ارتباطی صادقانه و علمی برقرار کنیم، و مفاهیم فرهنگی را در قالب گفتگو، تحلیل و تجربه ارائه دهیم، مطمئناً اثرگذار خواهیم بود.
بهروز با بیان اینکه رسانهها در شکلگیری نگرشها بسیار مؤثر هستند، تصریح کرد: وقتی زنان موفق و فرهیختهای که سبک پوشش اسلامی را انتخاب کردهاند در رسانهها برجسته میشوند، تصویر مثبت و الهامبخشی از حجاب منتقل میشود.
این کارشناس و پژوهشگر مسائل فرهنگی اظهار کرد: همچنین پرداختن به مباحث فرهنگی از نگاه اجتماعی، بدون تحمیل و قضاوت، نقش بسیار مهمی در ارتقای بینش عمومی دارد.
وی هم چنین با تأکید بر اینکه نهادهای آموزشی باید از سنین کودکی، مفاهیم کرامت، عزتنفس، احترام به خود و دیگران را آموزش دهند، افزود: اگر ارزشها بهصورت غیرمستقیم، همراه با گفتگو و درک، منتقل شوند، تأثیر آن بهمراتب عمیقتر و پایدارتر خواهد بود.
بهروز با بیان اینکه حجاب و عفاف، صرفاً یک پوشش ظاهری نیست؛ بلکه نمادی از انتخاب آگاهانه، احترام به ارزشهای انسانی و شکلگیری روابط سالم در جامعه است، گفت: جوانان امروزی به دنبال درک منطقی مفاهیم فرهنگی هستند و باید از فضای گفتگوی علمی و آزاد بهره بگیریم تا بتوانیم در نهادینهسازی ارزشها موفق باشیم.
انتهای خبر/