رضا مقدم در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «زرین خبر»، اظهار کرد: در راستای توسعه مبارزه بیولوژیک با آفات، کاهش مصرف سموم شیمیایی، جلوگیری از خطرات آلودگی زیستمحیطی و تولید محصول سالم، مدیریت جهاد کشاورزی میاندوآب از سال ۱۳۹۲ با راهاندازی و تجهیز یک واحد انسکتاریوم در این شهرستان، اقدام به تولید و توزیع حشرات شکارگر میکند.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب افزود: این شهرستان بعد از ارومیه، تنها شهرستانی در سطح استان است که در زمینه تولید حشرات مفید شکارگر در آذربایجان غربی فعالیت میکند.
وی گفت: امسال ۵۵۰ هزار عدد زنبور براکون و ۲ هزار و ۲۰۰ گرم تخم زنبور تریکوگراما در انسکتاریوم میاندوآب تولید و جهت کنترل جمعیت آفات مینوز و هلیوتیس در سطح ۵۵۰ هکتار از مزارع گوجهفرنگی این شهرستان رهاسازی شده است.
مقدم تصریح کرد: همچنین ۲۵۰ هزار عدد زنبور براکون برای کنترل آفات کرم ساقه خوار و برگخوار محصول ذرت، تولید و در ۲۵ هکتار از مزارع این محصول در شهرستان رهاسازی شده است.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب اظهار کرد: در راستای مدیریت تلفیقی آفات از نصب تلههای فرمونی نیز جهت ردیابی آفات در محصولات مختلف استفاده میشود.
مقدم با اشاره به نتایج مثبت حاصل از رهاسازی حشرات شکارگر در کنترل بیولوژیک آفات هلیوتیس و مینوز در مزارع گوجهفرنگی در سالهای گذشته، افزود: علاوه بر کشاورزان شهرستان میاندوآب، کشاورزان شهرستانهای همجوار از جمله بوکان، شاهیندژ و نقده نیز از این روش مبارزه استقبال و جهت دریافت حشرات شکارگر به انسکتاریوم میاندوآب مراجعه میکنند.
وی گفت: امروز نیز معاون استاندار و فرماندار شهرستان میاندوآب از انسکتاریوم تولید حشرات مفید این شهرستان بازدید و از نزدیک در جریان روند تولید و توزیع حشرات شکارگر قرار گرفت.
میاندوآب یک از مهمترین قطبهای کشاورزی در منطقه به شمار میرود و کشاورزی در این شهرستان از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و محور و مؤلفه مهم اقتصادی برای مردم منطقه به شمار میرود،
انتهای خبر/
ثبت دیدگاه