علی دیانتی در گفت و گو با خبرنگار زرین خبر با اشاره به کشت دانه های روغنی(کلزا) در میاندوآب، اظهار کرد: در راستای عمل به فرامین مقام معظم رهبری در خصوص افزایش تولید روغن در کشور و با توجه به اینکه بیش از ۹۰ درصد روغن مورد نیاز کشور از طریق واردات تامین می شود و نیز بمنظور اجرای برنامه های ستاد احیاء دریاچه ارومیه و توسعه کشت محصولات کم آب بر،توسعه کشت دانه های روغنی کلزا در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفت.
معاون سازمان و مدیرجهاد کشاورزی میاندوآب گفت: در این راستا با مساعدت و همکاری کشاورزان زحمتکش و به همت کارشناسان این مدیریت، ۲۷۰ هکتار از اراضی زراعی این شهرستان به کشت محصول کلزا اختصاص یافته که جایگزین مناسبی برای محصول چغندر قند است.
وی با اشاره به اینکه سطح زیر کشت کلزا در میاندوآب نسبت به سال گذشته ۱۰درصد افزایش یافته است، افزود: متاسفانه بر اثر تگرگ حدود ۵ درصد از مزارع دچار خسارت شد.
دیانتی تصریح کرد: پیش بینی می شود امسال یک هزار و ۲۰۰ تن محصول کلزا از مزارع این شهرستان برداشت شود که به منزله رشد ۱۰۰ درصدی در میزان تولید این محصول است.
معاون سازمان و مدیرجهاد کشاورزی میاندوآب با اشاره به اقدامات انجام گرفته برای توسعه کشت کلزا، اظهار کرد: برگزاری کلاس های آموزشی، صدور اطلاعیه های ترویجی، مساعدت های فنی و نهاده ای و اعطای مبلغ ۵۶۵ میلیون ریال تسهیلات سرمایه در گردش به کلزاکاران این شهرستان، از جمله اقدامات این مدیریت در راستای ترویج و توسعه کشت کلزا بوده است.
وی گفت: هم چنین تعداد هفت دستگاه بذرکار و چهار دستگاه کمباین با هماهنگی این مدیریت جهت زراعت کلزا در اختیار زارعین منطقه قرار گرفت.
دیانتی با اشاره به آغاز برداشت کلزا و خرید تضمینی آن نیز اظهار کرد: برداشت و خرید تضمینی کلزا به قیمت ۲۸ هزار و ۶۶۵ ریال در شهرستان میاندوآب، از ۲۷ خرداد ماه آغاز شده و تا کنون حدود ۷۰ تن محصول در مرکز خرید جمع آوری شده است.
معاون سازمان و مدیرجهاد کشاورزی میاندوآب با بیان اینکه ارقام کشت شده کلزا در شهرستان میاندوآب عمدتاً ارقام فرانسوی هیدرومیل، ناتالی و ارقام آلمانی شامل: دیفوژن، گارو و روهان هستند، تصریح کرد: کلزا محصول بسیار مناسبی جهت قرار گرفتن در تناوب زراعی با غلات بوده و نقش کلیدی در اصلاح الگوی کشت و برقراری تناوب زراعی مطلوب دارد.
وی افزود: کلزا به دلیل کودپذیر بودن نقش موثری در افزایش عملکرد محصول بعد از خود دارد و بازگشت بقایای گیاهی کلزا به خاک موجب تقویت عناصر غذایی آن می گردد و هم چنین ریشه کلزا با نفوذ به عمق خاک و ایجاد خلل و فرج در خاک موجب بهبود وضعیت تهویه خاک و در نتیجه رشد مناسب و افزایش عملکرد محصول بعد از خود می شود.
انتهای پیام/