به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «زرین خبر»، حجتالاسلاموالمسلمین اصغر جلالی در خطبههای نماز جمعه این هفته در چهاربرج با اشاره به سالروز قطع رابطه ایران و آمریکا، اظهار کرد: حضرت امام خمینی (ره) در این زمینه فرمودند که ما این قطع رابطه را به فال نیک میگیریم؛ چون که این قطع رابطه دلیلی بر قطع امید آمریکا از ایران است.
امامجمعه چهاربرج با بیان اینکه حضرت امام خمینی (ره) به دلیل تجربه تاریخی این قطع رابطه را تبریک گفتند، افزود: با مطالعه تاریخِ مناسبات و روابط ایران و آمریکا پیش از انقلاب اسلامی، وقایعی را میبینیم که در آنها آمریکا حقوق ملت ایران را تضییع کرده است.
وی گفت: ایران و دکترین ترومن، ایران و دکترین آیزنهاور، تحمیل اصلاحات آمریکایی به ایران در دوره کِنِدی، تحمیل کاپیتولاسیون، ایران و دکترین نیکسون، اعتراف به نقش آمریکا در کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، تأسیس سازمان ضد حقوق بشری «ساواک» و خصومتهای کارتر نسبت به مردم ایران تنها نمونهای از خصومتهای آمریکا نسبت به ایران بوده و الان ترامپ هم همان کاتر است و همان سیاستها و همان ترفندها، کهنه ترفند آمریکا علیه ایران همان حمله نظامی و سایه جنگ استفاده میکند.
جلالی با بیان اینکه یکی از ترفندهای کهنه آمریکاییها، در عملیات و جنگهای روانی علیه ملت ایران، انداختن سایه جنگ بر فضای ذهنی جامعه است، تصریح کرد: «سایه جنگ» یا «شبح جنگ» در عملیات و جنگهای روانی به ایجاد زمینههای اضطراب و نگرانی در جامعه اشاره دارد که در آن، برخی گروهها و رسانهها، احساس قریبالوقوع بودن تهدید نظامی را ترویج میکنند.
امامجمعه چهاربرج اظهار کرد: آمریکاییها ۴۶ سال است که ایران را تهدید میکند و حالا پس از گذشت چهار دهه، این بار ترامپ از گرد راه آمده و برای چند صدمین بار، ملت ایران را تهدید میکند.
وی با اشاره به اینکه سایه جنگِ خیالی در حالی است که مدتها است جنگ اصلی در جای دیگری آغاز شده است و آن عرصه، عرصه جنگ اقتصادی است، افزود: عدهای به هر بهانه میخواهند کشور و مردم را از این جنگ اصلی غافل کنند.
جلالی تصریح کرد: از دلِ فریب سایه جنگ، دو چیز بیشتر بیرون نمیآید که یکی غفلت از جنگ واقعی در میدان اقتصاد و دیگری مهیا کردن بستر برای تحمیل مذاکره با ادعای نجات کشور از سایه جنگی موهوم.
امامجمعه چهاربرج افزود: باید توجه داشت که ایران اسلامی توان بازدارندگی قوی در منطقه و جهان دارد و از طرفی هم آمریکا چالشهای داخلی متعددی دارد و در چندین جای هم در گیر هست و همچنین تغییرات ژئوپلیتیک منطقه کاملاً بر ضرر آمریکا است دیگر آمریکا آن هیمنه گذشته در منطقه را ندارد.
وی گفت: با تمام شرایط محتملترین نتیجه تنش ایران و آمریکا، عقبنشینی تدریجی آمریکا و پیروزی بازدارندگی ایران است و در این شرایط، ایران میتواند با حفظ انسجام داخلی و تقویت همکاریهای منطقهای، جایگاه خود بهعنوان قدرت برتر غرب آسیا را تثبیت کند.
جلالی تصریح کرد: با این حال، خطر تشدید جنگ نیابتی یا درگیریهای محدود همچنان به قوت خود باقی است و مدیریت هوشمندانه بحران از سوی مسئولین لشکری و کشوری ضروری است.
امامجمعه چهاربرج در ادامه با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خطبههای نماز عید سعید فطر، اظهار کرد: اکنون حدود دو هفته است که از حملات آمریکا به یمن میگذرد که از جمله مهمترین اهداف آمریکا تأمین امنیت مسیر دریانوردی رژیم صهیونیستی در دریای سرخ و دریای عمان بود؛ اما آمریکا نهتنها در دستیابی به این هدف ناکام مانده، بلکه حتی در محافظت از عمق سرزمینهای اشغالی در برابر موشکها و پهپادهای یمنی نیز شکست خورده است.
وی با بیان اینکه آمریکا هدف قرار دادن سران سیاسی و نظامی برجسته انصارالله را نیز در ذیل اهداف تهاجمی خود تعریف کرده بود، گفت: در این زمینه نیز نهتنها قادر به ترور یا تضعیف رهبران نظامی یمن نشده، بلکه با هزینههای بالا و بدون تشکیل ائتلافی مؤثر، طعم تلخ شکست را بار دیگر تجربه میکند.
جلالی تصریح کرد: در میانه این ناکامیها ترامپ همچنان از موفقیتهای حملات هوایی و ارسال ناوهای بیشتر به منطقه خبر میدهد که نشان میدهد کاخ سفید بیشتر از دستاوردهای میدانی بر بعد جنگ روانی و نمایش قدرت تمرکز کرده است و اعزام ناو هواپیمابر «یواساس هری ترومن» و تلاش برای کشاندن کشورهای عربی به این درگیری، تنها بخشی از این سیاستها بوده است.
امامجمعه چهاربرج با بیان اینکه همه شواهد نشان میدهد که وضعیت برخلاف پیشبینیهای آمریکا پیش میرود، افزود: در حالی که آمریکا مدعی است تواناییهای نظامی یمن را تضعیف کرده، واقعیت این است که ذخایر تسلیحاتی یمنیها همچنان باقی است و رهبر انصارالله نیز بر توسعه توانمندیهای نظامی تأکید کرده و معادله «التصعید بالتصعید» یا موازنه سطح درگیری را عملیاتی کرده است.
وی در ادامه به فرارسیدن ۲۰ فروردین روز ملی فناوری هستهای اشاره و اظهار کرد: دستاوردهای هستهای و این فناوری بومی و افتخارآمیز برای ایران اسلامی، تنها یک موفقیت فنی نیست؛ بلکه تجلی ارادهٔ ملتی است که حاضر نیست زیر سایه تحقیر دیگران زندگی کند.
جلالی تصریح کرد: اهمیت دستیابی به فناوری هستهای حتی از کشف نفت نیز فراتر است؛ چرا که این صنعت، کلید تأمین نیازهای حیاتی کشور در حوزههای انرژی، پزشکی، کشاورزی و آب است.
امامجمعه چهاربرج به فرارسیدن سالروز شهادت شهید صیاد شیرازی نیز اشاره کرد و گفت: در نبردهای سخت خوزستان و گردنههای صعبالعبور کردستان، شهید صیاد شیرازی ثابت کرد که جنگ تنها نبرد توپ و تانک نیست، بلکه نبرد ارادههاست.
وی با اشاره به اینکه شهید صیاد شیرازی پیش از هر عملیات، با قرائت قرآن و دعا، روحیه توکل را در سربازان زنده میکرد و یادآور میشد که «پیروزی از آنِ خداست؛ ما فقط باید در راهش گام برداریم»، افزود: آنچه شهید صیادها را این همه عزیز نموده است، تنها دلاورمردیهای آنها در جنگهای سخت نبود؛ بلکه شهید صیادها، تقویتکننده اراده ملی در عرصه جنگ ارادهها هستند.
جلالی با بیان اینکه «جنگ ارادهها» برای یک ملت از جنبههای راهبردی، فرهنگی، و هویتی اهمیت فوقالعادهای دارد، اظهار کرد: در شرایطی که یک ملت، با فشارهای خارجی، تهدیدها و توطئههای دشمنان خارجی و داخلی مواجه است، توجه به معیارهای جنگ ارادهها، نقش حیاتی در تابآوری، بقا و پیشرفت آن ملت ایفا میکند.
امامجمعه چهاربرج تصریح کرد: پیروزی در این جنگ نهتنها به معنای شکست دادن دشمن خارجی است، بلکه به معنای تقویت بنیانهای درونی جامعه، از جمله اعتماد به نفس، همبستگی، و توانایی تبدیل تهدیدها به فرصتها بوده و تاریخ نیز نشان داده است که ملتهای بزرگی که اراده خود را حفظ کردهاند، حتی در ضعیفترین شرایط نیز توانستهاند به بازسازی و پیشرفت دست یابند.
وی هم چنین به سالروز شهادت شهید آوینی نیز اشاره کرد و گفت: دوربین شهید آوینی بهجای نمایش ویرانیها، به چهرههای آرام رزمندگانی میپرداخت که در اوج خطر، لبخند میزدند و این نوع نمایش، بدان جهت بود که پشت این ابزار زمینی دوربین، نگاهی آسمانی بود که جنگ را «تقابل نور و ظلمت» میدانست؛ تقابل ایمان و مادیگرایی.
جلالی افزود: در عصری که رسانههای غربی با شگردهای جنگ روایتها، واقعیتها را تحریف میکنند، شهید آوینی به ما یادآوری میکند که روایت، سلاحی راهبردی بوده و شهید آوینی ثابت کرد و نشان داد که میتوان در مقابل استکبار فرهنگی هالیوود و شبکههای عنکبوتی دروغساز، تاریخ را از منظر مظلومان نوشت.
امامجمعه چهاربرج با اشاره به اینکه شهید آوینی، سرداری که در خط مقدم جنگ روایتها ایستاد و به ما آموخت که پیروزی نهایی از آن کسانی است که «حقیقت» را فریاد میزنند، تصریح کرد: امروز، روایت فتح تنها گنجینه حافظه تاریخی ملت ایران نیست؛ بلکه الگویی است برای فلسطین، لبنان، یمن و هر جایی که مستضعفان در برابر استکبار میایستند.
وی گفت: شهید آوینی با نگاهی عرفانی به جنگ، مرزهای جغرافیایی را درنوردید و اثبات کرد که روایتهای ماندگار، از دل ایمان و ایثار زاده میشوند. در دنیایی که هر روز بیش از پیش به «سرداران روایتها» نیاز دارد، یاد او چراغ راه است.
جلالی در ادامه با اشاره به اینکه بر اساس قرائن و علائم موجود و غیر قابل انکار، لابی صهیونی – آمریکایی در مواجهه با شکستهای پیاپی و مفتضحانه رژیم کودککش صهیونی در مقابله با خیزش جدید جبهه مقاومت پس از قیام غرورآفرین مردم غزه با اسم رمز طوفان الاقصی، «ابرسناریویی» را با لایهبندیهای درهمتنیده امنیتی، اقتصادی، سیاسی و نظامی، طراحی و بخشهایی از آن را با کمک مزدوران خود در این ۴ حوزه مهم و حیاتی حکمرانی عملیاتی کرده است، افزود: این «ابرسناریو» را میتوان در چند کلیدواژه مهم «هراسافکنی»، «یأسآفرینی» و «شکاف در صفوف متحد مردم و دولت» خلاصه کرد.
امامجمعه چهاربرج با بیان اینکه لابی صهیونی – آمریکایی طی سالها و البته ماههای اخیر با تمرکز بر کلیدواژه «نیروهای نیابتی» کلاه بزرگی بر سر دولتهای اسلامی، کشورهای آسیایی و اروپایی گذاشته است و اهداف خاصی را دنبال میکند، گفت: برجستهسازی دوباره پروژه ایرانهراسی در کشورهای منطقه، اروپا و جهان باهدف سوءاستفاده از منابع مالی و طبیعی این کشورها، تقلای دوباره برای جلوگیری از گسترش توجه افکار عمومی جهان به بیسابقهترین فجایع انسانی در غزه پس از جنگهای جهانی اول و دوم، تلاش بر پروژه انشقاق و تفرقه میان کشورهای اسلامی از جمله این اهداف هستند.
وی با اشاره به اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران از اول انقلاب اصرار بر وحدت و اتحاد امت اسلامی تأکید داشته و دارد، تصریح کرد: اتحاد دنیای اسلام به معنای ادغام دولتها یا همسو شدن کامل در تمامی گرایشهای سیاسی نیست، بلکه به معنای شناخت منافع مشترک و تعریف منافع ملی بهگونهای است که به اختلافات داخلی دامن نزند و دنیای اسلام بهمثابه یک خانواده بزرگ است که دولتها و ملتهای آن باید با نگاهی همدلانه و مبتنی بر مسئولیتپذیری مشترک عمل کنند.
جلالی با بیان اینکه همکاری و همفکری میان کشورهای اسلامی، سدی محکم در برابر زورگویی و باجخواهی قدرتهای متجاوز خواهد بود، اظهار کرد: قلب جهان اسلام از جنایات رژیم صهیونیستی و حامیانش در فلسطین و لبنان بهشدت مجروح است و اشغالگری، کشتار غیرنظامیان بخصوص ۲۰ هزار کودک، تخریب خانهها و آوارگی، درد مشترکی است که تنها با اتحاد و همزبانی دولتهای اسلامی التیام مییابد.
امامجمعه چهاربرج گفت: امید است مسئولان کشورهای اسلامی با دوری از اختلافات جزئی، با همتی بلند و حرکتی خستگیناپذیر، امت اسلامی را به معنای واقعی شکل دهند؛ امتی که با تکیه بر اشتراکاتش، قادر است سرنوشت خود را در جهان پرآشوب امروز رقم بزند.
انتهای خبر/