به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «زرین خبر»، حجتالاسلاموالمسلمین اصغر جلالی در خطبههای نمازجمعه این هفته چهاربرج با تاکید بر صرفهجویی در مصرف انرژی، اظهار کرد: یکی از نعمتهای الهی، انرژی و مواد سوختی مانند برق، گاز، نفت، بنزین و غیره بوده تا آنجا که به بیان روایات، مایه قوام زندگی و معیشت دنیوی است.
امامجمعه چهاربرج با بیان اینکه وظیفه دینی و انسانی اقتضا میکند در مصرف انرژی اعتدال رعایت و از اسراف به طور جدی و دقیق پرهیز شود، افزود: اسراف در همه امور به ویژه در مسائل مالی از گناهان بزرگ به شمار میآید و مانع استجابت دعا و عامل از دست دادن نعمت است.
وی با اشاره به اینکه در کشور ما در رابطه با اصلاح الگوی مصرف، سیاستهایی در ۱۰ بند مطرح است، گفت: اصلاح فرهنگ مصرف فردی، اجتماعی و سازمانی، آموزش همگانی الگوی مصرف مطلوب، توسعه و ترویج فرهنگ بهرهوری، آموزش اصول و روشهای بهینهسازی مصرف، پیشگامی دولت در رعایت الگوی مصرف، مقابله با ترویج فرهنگ مصرفگرایی، کاهش شاخص شدت انرژی کشور، ارتقاء بهرهوری و نهادینه شدن مصرف بهینه آب، اصلاح الگوی مصرف نان کشور و ارتقاء بهرهوری این سیاستها هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.
جلالی تصریح کرد: این دغدغهها و پیگیریها به این دلیل است که کشور پیش از آنکه در چالش و تهدید ناترازی انرژی گرفتار شود، با اصلاح الگوی مصرف به فرصت استحکام درونیِ اقتصاد دست یافته و به نقطهای برسد که اقتصادش آسیبپذیر نشود.
امامجمعه چهاربرج در بخش دیگری از خطبههای نمازجمعه به ارائه تحلیلی از وضعیت منطقه پرداخت و گفت: «مناطق تصرفشده سوریه به وسیله جوانان غیور سوری آزاد خواهد شد؛ شک نکنید این اتّفاق خواهد افتاد» این جمله رهبر معظم انقلاب، هم فهم منطقه است و هم نشان دادن مسیر و راه جبهه مقاومت.
وی اظهار کرد: این رویکرد و فهم از آینده منطقه، یک مولفه بسیار مهم را به نمایش میگذارد و آن توجه به یکی از اصلیترین مولفههای قدرت یعنی «نقش مردم» است.
جلالی با اشاره به اینکه یکی از اهداف مهم رژیم صهیونیستی در حذف اسد و سوریه از پازل محور مقاومت؛ قطع مسیر ارتباطی حزبالله با ایران بوده است، افزود: مسیر سوریه شاید راحتترین مسیر ارتباطی بوده است اما تنها مسیر ایران برای ارتباط؛ سوریه نیست و ایران و حزبالله ارتباط خود را از مسیرهای جایگزین ایجاد خواهند کرد.
امامجمعه چهاربرج با تاکید بر اینکه قدرت اصلی حزبالله مردمیبودن آن است، تصریح کرد: حزبالله ریشه در خانوادههای لبنانی دارد و این علاقه قلبی حتی از مرزهای دینی و اعتقادی نیز عبور کرده است.
وی با طرح این سوال که یکی از گامهای بعدی جریان صهیونیسم و آتشافروز منطقه میتواند عراق و یمن باشد اما چقدر این تحولات با وضعیت سوریه قابل قیاس است؟، گفت: عراق و یمن از این جهت قابل قیاس با سوریه نیستند چون مولفه «مردم» در حکومت این دو کشور نقش اساسی دارد.
جلالی افزود: پارلمان عراق، دولت عراق، مرجعیت عراق، نیروهای نظامی این کشور همه در راستای یک جریان مردمی قدرت گرفتهاند و به طور طبیعی حکومت عراق دارای یک پشتوانه مردمی بوده و یمن نیز به همین نحو یک کشور انقلابی است که به تازگی از یوغ یک دیکتاتور وابسته به جریان غربی رها شده است.
امامجمعه چهاربرج اظهار کرد: امروز سوریه تبدیل به زمین بازی مشترکالمنافعی شده که آمریکا نفت و انرژی آن را تصاحب کرده، رژیم صهیونیستی با تصاحب جولان و پیشروی تا ۴۰ کیلومتری دمشق برای خودش حیات خلوت درست کرده و ترکیه نیز ژست فاتحانه داشته و مدعی است دولت تحت الحمایهای تشکیل خواهد شد تا منویات آنکارا در سوریه جاری و ساری سازد.
وی با اشاره به سناریوهای مطرح شده در مورد سوریه، گفت: سناریوی تجزیه؛ تصرف جغرافیای سوریه توسط رژیم صهیونیستی، ترکیه و ائتلاف آمریکایی تا این لحظه سناریوی تجزیه این کشور را محل رجوع قرار داده است.
جلالی تصریح کرد: سناریوی الحاق به ترکیه؛ سناریویی که اردوغان در یک دهه گذشته آن را دنبال کرده و همه انرژی حزب عدالت توسعه ترکیه بر آن متمرکز بوده است.
امامجمعه چهاربرج اظهار کرد: سناریوی زمین سوخته؛ درگیریهای مسلحانه، تسویهحسابهای گسترده، ترور عوامل دولت قبل، اعدام کارگزاران سابق، اتهامزنی و زندانی شهروندان، جنگ فرقهای و دستاندازی به نوامیس اقلیتهای مذهبی از جمله گمانهزنیها این حوزه است.
وی افزود: سناریوی عادیسازی تدریجی شرایط؛ حرکت سریع بازیگران برای تامین امنیت، شکلگیری دولت، سازماندهی انتظامی و اجتماعی با هدف تایید انگیزهها و اهداف خود از براندازی نظام بشار است.
جلالی گفت: سناریوی کانون صدور بحران؛ مسئله سرایت بحران سوریه به کشورهای اردن و مصر دور از انتظار تحلیلگران نبوده و میگویند ممکن است کشورهای مذکور دستخوش این تحولات شوند.
امامجمعه چهاربرج با اشاره به اینکه دسترسیهای لبنان به کریدور عراق، سوریه، لبنان تقریبا قطع شده است، تصریح کرد: محور مقاومت نیز از مسیرهای جایگزین مسئله تامین و حمایت از حزبالله لبنان را در دستور کار قرار داده است و سفر اخیر رئیس جمهور پزشکیان به مصر با مسئله تامین حزبالله لبنان بیارتباط نبوده است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه باید وظیفهگرا باشیم نه تطبیقگرا، افزود: با رویداد قضایای سوریه، مجددا یک آسیب و خطر فکری و تحلیلی نادرست در فضای ذهنی جامعه اسلامی، نقش بسته و میبندد؛ و آن خطر و آسیب عبارت است از «تطبیقگرایی حوادث روز بر نشانهای ظهور و ایجاد احساسات کاذب برای ظهور» برخی افراد، گروهها و رسانهها.
جلالی گفت: در مقابل آسیب و خطر تطبیقگرایی و آخرالزمانزدگی؛ اصل، تکلیفگرایی و عمل به وظایف است؛ چه این وقایع رخ داده در سوریه و افرادی مانند ترامپ یا شاه اردن و غیره ربطی به ظهور داشته باشند یا نداشته باشند.
امامجمعه چهاربرج با بیان اینکه بر اساس شباهتهای حوادث با نشانههای ظهور نمیشود سخن قطعی گفت، اظهار کرد: این شباهتها، تکلیف جدیدی برای ما نمیسازد و باید همان وظایف منتظران حقیقی در عصر انتظار فرج که دعا و تضرع برای تعجیل فرج، تلاش برای زمینهسازی ظهور حضرت که در رأس آنها سه رکن رعایت تقوا، انجام مواسات، و اطاعت و یاری نائب حضرت یعنی ولیفقیه است؛ را با همت مضاعف انجام دهیم.
وی تصریح کرد: وظیفه ما در این شرایط و هر شرایط دیگر، تبعیت از ولی فقیه و پیروی از این پرچم هدایتکننده است.
امامجمعه چهاربرج به میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر نیز اشاره کرد و گفت: حضرت زهرا (س) دارای مقام و منزلتی است که رضا و غضب او موجب رضا و غضب خدا میشود.
جلالی با بیان اینکه روز مادر فرصتی است تا به بیان ارزشها و نقشهای کلیدی مادران در زندگی فردی و اجتماعی پرداخته شود، افزود: روز مادر نهتنها فرصتی برای جشن و شادی است، بلکه به ما یادآوری میکند که مادران چه نقش مهمی در زندگی ما و جامعه دارند و شایستهی قدردانی و احترام هستند.
وی با اشاره به اینکه از راهکارهای اساسی حل مسئله جوانی جمعیت اهمیت دادن به نقش مادری زنان است، تصریح کرد: زن امروز جامعه ما باید مادر شدن را از اولویت های اصلی زندگی خود قرار دهد و یکی از راهها؛ تبیین این قضیه بر اذهان عمومی جامعه است.
انتهای خبر/