لزوم گسترش فرهنگ خودمراقبتی برای کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه
۲۶ تیر ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۸
شناسه : 263536
7

ضروری است تا مشارکت عمومی و مسئولیت پذیری افراد و خود مراقبتی مردم از طریق برنامه های آموزشی افزایش یابد تا شاهد کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه باشیم.

پ
پ

به گزارش زرین خبر، بطور خلاصه اهم وظایف سازمان بهزیستی عبارت است از حمایت از خانواده های بی سرپرست و مردان از کار افتاده ناشی از بیماران صعب العلاج و ارائه خدمات مختلف به آنها ، ارائه خدمات مختلف به کودکان و نوجوانان و حمایت و نگهداری از کودکان و اطفال بی سرپرست و بدسرپرست، تامین جهیزیه، مسکن، ازدواج، شهریه دانشگاهی، تحصیلی و … مورد نیاز ایتام، معلولان و زنان سرپرست خانوار و …، ارائه خدمات حمایتی و توانبخشی به بیماران روانی مزمن، پیشگیری از معلولیت ها و آسیب های اجتماعی از جمله طلاق، خودکشی، کودک آزاری و … پیشگیری، درمان، بازتوانی و حمایت از معتادان بهبود یافته و نیز صدور پروانه فعالیت برای متقاضیان تاسیس مهدهای کودک، مراکز توانبخشی، روستامهد، مراکز مشاوره و … است.

سازمان بهداشت جهانی اعلام می کند که 12 الی 15 درصد افراد ناتوان هستند و نتایج نیز نشان می دهد بطور متوسط  1/35 درصد از جمعیت کل ایران را افراد معلول تشکیل می دهند که در این میان خدمت کردن به معلولان و آسیب دیدگان لطف کردن به آنها نیست، بلکه یک وظیفه است بطوری که انبیاء و امامان ما نیز امر مهم را خودشان راساً انجام داده و به دیگران واگذار نمی کردند.

به گفته علی کریمی رئیس اداره بهزیستی میاندوآب، سازمان بهزیستی در بحث سلامت اجتماعی سه رویکرد راهبردی و استراتژیک را دنبال می کند که عبارتند از:

1ـ رویکرد اول تقویت اقدامات فراگیر، برنامه ریزی شده و پایداری پیشگیرانه در مسائل و اسیب های اجتماعی است با شناسایی گروههای آسیب پذیر، ارتقاء آگاهی جامعه و توسعه غربالگری

2ـ رویکرد دوم توسعه کمی و کیفی خدمات حوزه سلامت اجتماعی و حفاظت مالی از مددجویان با استاندارد کردن خدمات با توسعه مراکز وابسته

3ـ رویکرد سوم تشویق و ترویج مشارکتهای مردمی افزایش مسئولیت پذیر افراد جامعه در بحث سلامت اجتماعی است

در این میان، با توجه به رویکردها که در سه بخش، پیشگیری، خدمات دهی و افزایش مسئولیت پذیری انجام می گیرند، می توان با انجام اقداماتی فردی و اجتماعی،  ضمن پیشگیری از ورود به مراحل بعدی نیز جلوگیری کرد.

رئیس اداره بهزیستی میاندوآب در این زمینه به خبرنگار ما می گوید: همه ساله چقدر منابع دولت صرف درمان می شود، مثلاً همه ساله چقدر تخت بیمارستانی اضافه می شود، چقدر مراکزی مانند آی سی یو، سی سی یو و تصویر برداری پزشکی راه اندازی می شود؟ آیا باز هم نیازها مرتفع می شود کمبودی در این خصوص احساس نمی شود؟

علی کریمی ادامه می دهد: اگر با این روش فعلی بررسی کنیم هیچگاه از محدودیت های بودجه ای رهایی پیدا نمی کنیم و در موضوع کاهش معلولیت ها، آسیب های اجتماعی و … نیز همچنین است.

وی بر لزوم خودمراقبتی و افزایش آگاهی های مردمی برای کاهش آسیب های اجتماعی تاکید کرد و گفت: ضرورت دارد تا مشارکت عمومی و مسئولیت پذیری افراد و خود مراقبتی مردم از طریق برنامه های آموزشی افزایش یابد و در این زمینه نیز رسانه نقش خاص و مهمی داشته و می تواند به وظیفه خود در امر اطلاع رسانی، آگاهسازی و حساسیت جامعه به موضوع آسیب ها عمل کند.

رئیس اداره بهزیستی میاندوآب تصریح کرد: رویکرد فعلی در ارائه خدمات، پس از وقوع اتفاق است که باید این رویکرد تغییر داده شود، سازمان بهزیستی متولی امور آسیب ها نیست ولی در مراکز آسیب ها دخیل است مثلاً ما به زنان سرپرست خانوار ـ معتادان ارائه خدمات می دهیم ولی اینگونه افراد بعد از اتفاق افتاده به سراغ ما می آیند، معلولین بعد از معلول شدن به سراغ ما آمده و تحت پوشش قرار می گیرند که این رویکرد ان شاء الله با برنامه ریزی تغییر یابد و آن همان گسترش بحث پیشگیری در همه امورات است.

انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.