به گزارش زرین خبر، حجت الاسلام والمسلمین حمید حسن زاده در دومین مجمع سلامت شهرستان میاندوآب که در فرمانداری این شهرستان برگزار شد؛ اظهار کرد: سلامت و توجه به سلامت یکی از مقوله های مهم است.
امام جمعه میاندوآب با تاکید بر لزوم خدمت صادقانه به مردم، افزود: خدمت به مردم جبران کننده هر عمل ضعیف است و مسئولان باید خدمت به مردم را در اولویت خود قرار دهند.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خطبه های نماز جمعه این هفته تهران، گفت: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، ملت ایران باید قوی شود و این قوی شدن باید در زمینه های مختلف باشد.
حسن زاده تصریح کرد: قوی شدن تنها مربوط به مقوله نظامی نیست بلکه باید در بخش های مختلف بوده و در هر بخش باید قوی شد و به مردم خدمت کرد.
امام جمعه میاندوآب اظهار کرد: باید با تکریم ارباب رجوع و خدمت صادقانه به مردم، رضایت آنها را جلب کرد و این را در نظر داشت که اگر نیت خدمت به مردم باشد، قطعا نصرت الهی نیز با ما خواهد بود.ِ
وی هم چنین با تقدیر از نقش خیرین در زمینه های مختلف، افزود: خیرین به حوزه سلامت توجه ویژه ای داشته باشند تا بتوانیم در این زمینه نیز به قوت دست یابیم.
اهمیت نقش فرهنگ سازی و آموزش در زمینه سلامتی و بهداشت
فرماندار میاندوآب نیز در این جلسه با اشاره به ارتقا شاخص های سلامت استان در سال های گذشته، گفت: شاخص های سلامت استان در دوره جدید ارتقا خوبی یافته و از رتبه ۲۹ کشوری به رتبه های بالاتر رسیده ایم.
مهدی قهرمانی اظهار کرد: در برخی شاخص ها از متوسط کشوری نیز بالاتر رفته ایم که نشان دهنده تلاش و کوشش در بخش سلامت است.
وی با بیان اینکه قدم های خوبی در بخش سلامت برداشته شده است، افزود: خیرین نقش مهمی در ارتقا شاخص های سلامت داشته اند و قطعا بدون نقش آنها به این شاخص ها دست نمی یافتیم.
فرماندار میاندوآب با اشاره به اهمیت نقش فرهنگ سازی و آموزش در زمینه سلامتی و بهداشت در جامعه؛ تصریح کرد: رسالت و وظیفه ما این است که در امر سلامت جامعه به نقش خود ایفا کنیم.
قهرمانی هم چنین با اشاره به فرسوده بودن بیمارستان عباسی، اظهار کرد: بیمارستان عباسی میاندوآب عمر مفید خود را پشت سر گذاشته و از مسئولان مربوطه استانی خواهانیم تا بیمارستان ۲۶۰ تختخوابی جایگزین هر چه سریعتر وارد مرحله اجرایی شود.
ارتقا چشمگیر شاخص های سلامت در شهرستان میاندوآب
مدیر شبکه بهداشت و درمان میاندوآب نیز در این جلسه با ارائه گزارشی از اقدامات انجام گرفته در بخش بهداشت؛ سلامت و درمان شهرستان، اظهار کرد: بررسی آمار نشان از ارتقا و رشد شاخص های سلامت در سطح شهرستان دارد.
سهراب حیدری افزود: تعداد پایگاههای سلامت از سه مورد به هفت مورد افزایش یافته و با احداث ۱۰ مرکز جامع سلامت به ۲۲ مرکز جامع سلامت و ۲۷ خانه بهداشت در سطح شهرستان رسیده ایم.
وی با اشاره به ارتقا شاخص های سلامت، گفت: میزان مرگ و میر مادران باردار و کودکان زیر پنج سال در شهرستان میاندوآب از شاخص استانی پایین تر است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان میاندوآب تصریح کرد: بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها و بیماری های تنفسی عمده دلایل مرگ و میر در میاندوآب است.
حیدری به اجرای طرح ملی سنجش فشارخون اشاره کرد و افزود: در زمینه فشار خون در شهرستان میاندوآب ۱۰هزار نفر بالای ۳۰ سال مبتلا به فشار خون داریم که متاسفانه به دلایلی مانند عدم تغذیه صحیح رو به افزایش نیز است.
وی به اقدامات عمرانی انجام گرفته در زمینه سلامت اشاره کرد و گفت: احداث بال دوم بیمارستان حضرت فاطمه زهرا(س)، کلینیک تخصصی حضرت فاطمه زهرا(س)، کلینیک غربالگری سرطان، افزایش تعداد تخت های آی سی یو از ۱۱ به ۱۸ تخت، افزایش تعداد تخت های دیالیز از ۱۳ به ۲۲ تخت از جمله دیگر اقدامات در زمینه عمرانی و درمانی است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان میاندوآب در ادامه خواستار تسریع در احداث بیمارستان جایگزین عباسی؛ ارتقا دانشکده پرستاری میاندوآب و ایجاد رشته های جدید در این دانشکده شد.
حیدری هم چنین به برخی مسائل و مشکلات شهرستان در حوزه بهداشت و درمان و نقش ادارات و نهادهای ذیربط در حل این مشکلات اشاره کرد.
شاخص های سلامت در سطح استان و شهرستان میاندوآب ارتقا یافته است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به روند شکل گیری مجامع سلامت در سطح کشور، استان و شهرستان، اظهار کرد: مجامع سلامت محلی برای جمع بندی مشکلات و استفاده از ظرفیت های موجود برای حل مشکلات بوده که در این راستا هر سازمان و نهادی، وظیفه خاص در راستای ارتقای شاخص های سلامت بر عهده دارد.
جواد آقازاده افزود: اگر اتفاق خوب و رشدی در زمینه سلامت انجام بگیرد؛ قطعا نقش ادارات مختلف نیز تاثیر گذار است و این نشان دهنده جایگاه و اهمیت مجامع سلامت است.
وی با اشاره به ارتقا شاخص های سلامت در سطح استان و شهرستان، گفت: با ارتقا شاخص ها، جزو ۹ دانشگاه برتر در سطح کشور بوده و شهرستان میاندوآب نیز جزو شهرستان های برتر و موفق در سطح استان است که این موضوع را در بخش های مختلف می بینیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی با بیان اینکه با تدوین نقشه راه می توان به توسعه رسید، تصریح کرد: باید نقشه راهی تدوین شده و در قالب این نقشه راه، مشکلات احصا و راهکار اندیشیده شود.
آقازاده به نقش مهم آموزش و پرورش در بخش سلامت اشاره و اظهار کرد: آموزش و پرورش زیربنای توسعه است و در مقوله سلامت نیز آموزش از نقش مهمی برخوردار است.ِ
وی با بیان اینکه خیرین نقش مهمی در بخش سلامت استان نیز داشته اند، افزود: باید کار گروههای تشکیل شده و مخاطرات بررسی شود و در این زمینه نیز می توان از نقش و ظرفیت خیرین استفاده کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه در حال حاضر سرانه تختهای فعال بیمارستانی در این استان به متوسط کشوری نزدیک شدهاست، گفت: در زمینه کاهش آسیب های اجتماعی می توان با برنامه ریزی مناسب، اقدامات اساسی برداشت.
انتهای پیام/