فروغ صبح تنهایی نیازمند توجه همگانی
۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۰:۰۱
شناسه : 327009
2
«زرین خبر» گزارش می‌دهد؛  روز کتابخوانی فرصتی است تا همگان به ارزش‌های بی‌بدیل کتاب‌ها توجه کرده و با تشویق به خواندن و ترویج کتابخوانی، جامعه‌ای آگاه‌تر و فرهنگی‌تر بسازیم.
پ
پ

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «زرین خبر»،۲۴ آبان در تقویم ملی کشورمان به عنوان روز کتابخوانی نام‌گذاری شده است، روزی که اهمیت کتاب و کتابخوانی را در زندگی روزمره یادآوری می‌کند.

 کتاب‌ها، این دوستان بی‌صدا و همیشگی، گنجینه‌های بی‌پایانی از دانش، تخیل و تجربه‌های بی‌نظیر هستند که می‌توانند زندگی ما را غنی‌تر و پرمعنی‌تر کنند.

 کتاب‌ها نه تنها دروازه‌ای به دنیای دانایی و خرد هستند، بلکه پل‌هایی هستند که ما را به تجربه‌های زندگی دیگران و افق‌های نوین پیوند می‌دهند و در واقع با خواندن کتاب، می‌توانیم از مرزهای زمان و مکان عبور کرده و به دنیایی پر از ماجراها و دانش‌های تازه قدم بگذاریم.

 کتاب در واقع بهترین دوست انسان بوده و دوستی است که ظاهر و باطن آن یکی بوده و حقایق را بیان می‌کند؛ اما آمارها و بررسی‌ها نشان می‌دهد که این بهترین دوست انسان، جایگاه مناسبی در سبد کالای خانواده‌ها نداشته و با گسترش فضای مجازی نیز کتاب‌ها از سبد کالای خانواده‌ها بیشتر فاصله گرفته‌اند و مردم به دلایل مختلفی از خرید و یا مطالعه کتاب گریزانند.

 روز کتابخوانی فرصتی است تا همگان به ارزش‌های بی‌بدیل کتاب‌ها توجه کرده و با تشویق به خواندن و ترویج کتابخوانی، جامعه‌ای آگاه‌تر و فرهنگی‌تر بسازیم.

فضای مجازی جای کتاب را نمی‌گیرد

 در این زمینه امام‌جمعه میاندوآب در سخنانی با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی، اظهار کرد: باید فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه ترویج و گسترش یافته و همه به نقش خود در این زمینه ایفا کنند.

 حجت‌الاسلام‌والمسلمین حمید حسن‌زاده با بیان اینکه امروز بخش اعظمی از مردم در اوقات فراغت در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی حضور می‌یابند، افزود: به مردم توصیه می‌کنیم تا به جای اتلاف وقت در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی، به کتابخوانی روی آوردند.

 وی گفت: مردم باید کتاب مطالعه کرده و به این موضوع توجه داشته باشند چرا که کتاب اندیشه انسان را توسعه می‌دهد.

ترویج فرهنگ مطالعه در اولویت باشد

 امام‌جمعه چهاربرج نیز در این زمینه در گفتگویی که با خبرنگار ما داشت، با تأکید بر ترویج فرهنگ مطالعه در جامعه، اظهار کرد: باید فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه گسترش یابد.

 حجت‌الاسلام‌والمسلمین اصغر جلالی با بیان اینکه گسترش فرهنگ مطالعه و کتابخوانی، ضرورتی برای رشد و تعالی جامعه است، افزود: ایجاد رغبت به مطالعه و کتابخوانی در جامعه به ویژه در میان کودکان و نوجوانان بسیار مهم بوده و باید مورد توجه قرار گیرد.

 وی با تأکید بر اینکه ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی باید از اولویت‌های مهم کارگزاران فرهنگی باشد، تصریح کرد: باید والدین نیز به این موضوع توجه داشته و فرزندان خود را به سمت مطالعه و کتابخوانی سوق دهند.

 امام‌جمعه چهاربرج با بیان اینکه باید کتاب خواندن را در خانواده نیز ترویج کرد، گفت: هدیه‌کردن کتاب نیز در شکوفایی علاقه به کتاب و ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه امر مهمی است.

 کتاب در توسعه مهارت‌های زندگی نقش دارد

 کارشناس مسائل فرهنگی نیز در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اهمیت فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه، اظهار کرد: کتاب نقش مهمی در توسعه مهارت‌های زندگی داشته و به ما کمک می‌کنند تا مهارت‌های زندگی خود را بهبود بخشیم.

 مهدی صادقی با بیان اینکه از طریق مطالعه، می‌توانیم یاد بگیریم که چگونه با چالش‌های روزمره مقابله کنیم، افزود: با مطالعه و کتابخوانی می‌توانیم تصمیمات بهتری بگیریم و مهارت‌های مدیریت زمان و استرس خود را تقویت کنیم.

وی با اشاره به کارکردهای متفاوت و مهم کتابخوانی، گفت: کتاب‌ها علاوه بر ارزش‌های آموزشی و تربیتی، می‌توانند منبعی از سرگرمی و لذت بوده و خواندن کتاب‌هایی با موضوعات مختلف می‌تواند به ما امکان دهد تا به دنیای دیگری فرار کنیم و لحظاتی پر از هیجان و شادی را تجربه کنیم.

 این کارشناس مسائل فرهنگی و اجتماعی با بیان اینکه کتاب‌ها می‌توانند منبعی بزرگ از الهام و انگیزه باشند، تصریح کرد: بسیاری از نویسندگان و کتاب‌ها داستان‌هایی از پیروزی بر مشکلات، موفقیت‌های بزرگ و دستیابی به اهداف را نقل می‌کنند که می‌تواند به ما کمک کند تا در مسیر خود بیشتر تلاش کرده و از تجربیات دیگران درس بگیریم.

 صادقی با اشاره به اینکه ترویج کتابخوانی می‌تواند به ایجاد عادات مثبت در جامعه کمک کند، اظهار کرد: با معرفی کتاب به کودکان و نوجوانان، می‌توانیم عادت‌های مثبتی مانند مطالعه منظم و پیگیری یادگیری را در آن‌ها ایجاد کنیم که تأثیرات مثبتی بر آینده‌شان خواهد داشت.

 این کارشناس مسائل فرهنگی و اجتماعی هم چنین با بیان اینکه کتاب‌ها می‌توانند به ایجاد ارتباطات اجتماعی کمک کنند، افزود: گروه‌های کتابخوانی، باشگاه‌های کتاب و بحث‌های کتابی می‌توانند فضایی برای تبادل نظر و ایجاد ارتباطات جدید فراهم کرده و این ارتباطات می‌توانند به تبادل افکار و نظرات و همچنین افزایش دانش و آگاهی کمک کنند.

وی با اشاره به اینکه ترویج کتابخوانی می‌تواند به ایجاد جامعه‌ای آگاه‌تر و فرهنگی‌تر کمک کند، گفت: کتابخوانی و ترویج آن نه تنها برای فرد بلکه برای جامعه نیز سودمند بوده و با تشویق به خواندن کتاب، می‌توانیم جامعه‌ای آگاه‌تر، فرهنگی‌تر و همدل‌تر داشته باشیم.

 صادقی اظهار کرد: روز کتابخوانی فرصتی است تا ارزش‌ها را به یاد آورده و با هم به ارتقای فرهنگ کتابخوانی کمک کنیم.

راهکارهای ترویج کتابخوانی در جامعه

 با توجه به اهمیت موضوع کتاب و کتابخوانی؛ کارشناسان معتقد هستند که با برگزاری رویدادهای کتابخوانی، تبلیغ کتاب‌ها و نویسندگان، گسترش کتابخانه‌های عمومی، ترویج کتابخوانی در مدارش، ارائه تخفیفات و تسهیلات خرید کتاب، ترویج کتابخوانی در خانواده، استفاده از فنّاوری و تشویق نویسندگان محلی در ترویج کتابخوانی در جامعه قدم برداشت.

 ایجاد رویدادهایی مانند باشگاه‌های کتاب، جشنواره‌های کتاب و نشست‌های کتابخوانی می‌تواند به ترویج علاقه به کتابخوانی کمک کرده و از سوی دیگر این رویدادها فرصتی برای افراد ایجاد می‌کند تا در مورد کتاب‌ها گفتگو کنند و تجربیات خود را به اشتراک بگذارند.

 هم چنین معرفی کتاب‌های جدید و نویسندگان از طریق رسانه‌ها، شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های وبلاگ‌نویسی می‌تواند به افزایش علاقه به کتابخوانی کمک کرده و در این زمینه نیز نقد و بررسی کتاب‌ها و معرفی آن‌ها به مخاطبان گسترده‌تر نیز مؤثر است.

 باید کتابخانه‌های عمومی نیز گسترش یابند چرا که افزایش تعداد و کیفیت کتابخانه‌های عمومی می‌تواند دسترسی به کتاب‌ها را برای افراد مختلف آسان‌تر کرده و از سوی دیگر کتابخانه‌های عمومی می‌توانند برنامه‌های آموزشی و رویدادهای کتابخوانی را نیز برگزار کنند.

 تشویق کودکان و نوجوانان به کتابخوانی از سنین کم نیز می‌تواند تأثیر زیادی در ترویج فرهنگ کتابخوانی داشته و برنامه‌های کتابخوانی در مدارس، مسابقات کتابخوانی و تشویق والدین به خواندن با فرزندانشان می‌تواند مؤثر باشد.

 ارائه تخفیفات ویژه برای خرید کتاب، ایجاد کتاب‌فروشی‌های سیار و کتاب‌فروشی‌های تخفیفی می‌تواند کتاب‌ها را به دسترس عموم نزدیک‌تر کند و علاقه به خرید و خواندن کتاب‌ها را افزایش دهد.

استفاده از فناوری و کتاب‌های الکترونیکی و صوتی، اپلیکیشن‌های کتابخوانی و پلتفرم‌های آنلاین می‌تواند به ترویج کتابخوانی کمک کرده و این روش‌ها به ویژه برای افرادی که دسترسی به کتاب‌های چاپی ندارند، مفید است.

ترویج کتابخوانی نیازمند تلاش‌های هماهنگ و برنامه‌ریزی شده در سطوح مختلف جامعه بوده و با به‌کارگیری این روش‌ها، می‌توانیم کتابخوانی را به یک عادت رایج و ارزشمند در جامعه تبدیل کنیم و از مزایای آن بهره‌مند شویم.

 کتابخوانی مؤلفه مهم توسعه فرهنگی

 کتاب و کتابخوانی یکی از فاکتورهای مهم در توسعه و پیشرفت فرهنگی یک جامعه به شمار می‌رود و وقتی سخن از توسعه فرهنگی به میان می‌آید، بر لزوم ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی تأکید می‌شود و در این راستا نیز یک هفته به نام «هفته کتاب و کتابخوانی» نام‌گذاری شده تا فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه ترویج شود.

 در این روز، می‌توانیم کتاب‌های جدیدی را کشف کنیم، کتاب‌هایی که مدت‌ها پیش در قفسه‌هایمان منتظر بوده‌اند را دوباره بخوانیم و عشق به کتابخوانی را به دوستان و خانواده‌مان انتقال دهیم.

 پس بیایید ۲۴ آبان را به عنوان فرصتی برای جشن گرفتن عشق به کتاب و کتابخوانی قدر بدانیم و با همدیگر به توسعه فرهنگ کتابخوانی کمک کنیم.

 انتهای خبر/

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.