تاریخ : شنبه, ۴ مرداد , ۱۴۰۴ Saturday, 26 July , 2025
امام جمعه چهاربرج:

غزه نماد مقاومت و ایستادگی است

  • کد خبر : 335560
  • 03 مرداد 1404 - 13:24
غزه نماد مقاومت و ایستادگی است
امام جمعه چهاربرج گفت: غزه، با وجود تمام رنج‌ها، همچنان به‌عنوان نمادی از مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم می‌درخشد.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «زرین خبر»، حجت‌الاسلام والمسلمین اصغر جلالی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته چهاربرج با بیان اینکه غزه به صحنه امتحان بشریت تبدیل شده است، اظهار کرد: امروز هر انسانی که برای غزه می‌نویسد و یا از غزه می‌گوید با بغض فشرده در گلو، چشمانی اشک‌بار، قلبی داغدار و دستی لرزان از شدت غصه و غم می‌نویسد و می‌گوید.

امام جمعه چهاربرج با اشاره به اینکه باریکه غزه، امروز به صحنه یکی از فجیع‌ترین فجایع انسانی قرن تبدیل شده است، افزود: محاصره‌ای که رژیم صهیونیستی بر این منطقه تحمیل کرده، نه‌تنها از طریق بمباران‌های بی‌امان، بلکه با سلاحی خاموش‌تر و ویرانگرتر یعنی گرسنگی، زندگی میلیون‌ها نفر را به مخاطره انداخته است.

وی گفت: در حالی که تصاویر کودکان گرسنه و صف‌های طولانی برای دریافت چند قرص نان در رسانه‌های جهانی منتشر می‌شود، سکوت و انفعال نهادهای بین‌المللی و برخی کشورهای منطقه، این فاجعه را به یک نسل‌کشی تدریجی تبدیل کرده و توصیف ابعاد این بحران، واقعاً از توان زبان‌ها و قلم‌ها خارج است.

جلالی در ادامه به ایام اسارت اهل بیت (ع) و وقایع راه شام اشاره و تصریح کرد: تاریخ گواه است که طاغوت در هر زمان، از گرسنگی به‌عنوان «سلاحی» برای درهم شکستن اراده‌ها، تحمیل ذلت و تسلیم و از بین بردن روحیه مقاومت استفاده کرده است و بنی‌امیه نیز در شام، با سلاح گرسنگی می‌خواستند نوادگان پیامبر (ص) را ذلیل و تسلیمِ بی‌قید و شرط را به آنان تحمیل کنند؛ اما ناکام ماندند.

امام جمعه چهاربرج افزود: امروز همان گرسنگی، سلاحی شده تا مردم غزه را به زانو درآورند، ندای «الموت و لا المذلّه» را سرکوب کنند و مقاومت را به تسلیمِ محض وادارند.

وی با بیان اینکه از کاروان اسرای کربلا تا امروز، هدف خُرد کردن روح مقاومت و وادار کردن جبهه حق به تسلیم بوده است، اظهار کرد: این جنایت‌ها که در غزه شاهد هستیم؛ ریشه در تلاش برای شکستن اراده مردم غزه و وادار کردن آن‌ها به تسلیم یا مهاجرت اجباری دارد.

جلالی با اشاره اینکه این راهبرد را برخی تحلیلگران «نسل‌کشی با گرسنگی» نامیده‌اند، گفت: این راهبرد را با تخریب بیمارستان‌ها، مدارس و سیستم‌های آب‌رسانی و برق‌رسانی ادامه می‌دهند و بیمارستان‌هایی که به دلیل نبود سوخت برای ژنراتورها به گورستان‌های خاموش تبدیل شده‌اند، گواهی بر عمق این فاجعه هستند.

امام جمعه چهاربرج با بیان اینکه با وجود این فشارهای بی‌امان، مردم غزه نشان داده‌اند که روحیه مقاومت آن‌ها قابل شکستن نیست، افزود: حماس و دیگر گروه‌های مقاومت، با حفظ ساختار نظامی و انجام حملات هدفمند علیه نیروهای صهیونیستی، نشان داده‌اند که اراده مردم غزه همچنان پابرجاست و گزارش‌های میدانی حاکی از آن است که حماس نه‌تنها توان نظامی خود را حفظ کرده، بلکه در برخی مناطق توانسته عملیات‌های ایذایی موفقی علیه ارتش رژیم صهیونی انجام دهد و این پایداری، ریشه در فرهنگ عمیق شهادت‌طلبی و ریشه‌داشتگی تاریخی مردم غزه دارد.

وی با تأکید بر اینکه بسیاری از خانواده‌های غزه حاضر به ترک وطن خود نیستند، اظهار کرد: در حالی که جامعه جهانی در برابر این فاجعه سکوت کرده، وظیفه رسانه‌ها، فعالان حقوق بشر و افکار عمومی جهانی است که این نسل‌کشی خاموش را افشا کنند.

جلالی گفت: غزه، با وجود تمام رنج‌ها، همچنان به‌عنوان نمادی از مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم می‌درخشد.

امام جمعه چهاربرج در ادامه به پنجم مرداد سالروز اقامه نخستین نمازجمعه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و با بیان احادیث و روایاتی از ائمه اطهار (ع) در مورد اهمیت نماز جمعه اشاره کرد و گفت: در مورد نماز جمعه و خطبه‌های نماز جمعه احادیث و روایات بسیاری وجود دارد و بدون شک نمازی با این حد اهمیت و فضیلت بسیاری که دارد از نظر معصومین نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی با بیان اینکه بی شک نمازی با این حجم از تأکید و با تجمع بزرگ مسلمانان، دارای آثار بی‌شمار اجتماعی، سیاسی است، افزود: رشد ابعاد اجتماعی اسلام، تقویت روح همبستگی اسلامی میان مسلمانان، تقویت وحدت و الفت در میان مسلمانان، پرداختن مشکلات اجتماعی و سیاسی روز و امکان حل آن مشکل، پرداختن به مسائل اسلامی و غیره از جمله آثاری هست که این نماز در اجتماع اسلامی می‌گذارد.

جلالی به اهمیت شرکت در نماز جمعه اشاره و تصریح کرد: تقویت وحدت و انسجام و ارتقای سطح آگاهی و بصیرت از جمله دلایل اهمیت شرکت در نماز جمعه هستند که باید مورد توجه قرار گیرد.

امام جمعه چهاربرج با بیان اینکه نماز جمعه به‌عنوان یک فریضه عبادی جمعی، فرصتی برای گرد هم آمدن مسلمانان در یک مکان و زمان مشخص فراهم می‌کند، تصریح کرد: این اجتماع، حس برادری و همدلی را در میان نمازگزاران تقویت می‌کند و موجب می‌شود تا آنان با یکدیگر احساس نزدیکی و همبستگی بیشتری داشته باشند و این اتحاد و انسجام در برابر چالش‌ها و مشکلات، به جامعه اسلامی قدرت و توان بیشتری می‌بخشد.

وی با اشاره به اینکه خطبه‌های نماز جمعه معمولاً حاوی نکات دینی، اخلاقی، اجتماعی و سیاسی است که توسط امام جمعه بیان می‌شود، اظهار کرد: این خطبه‌ها می‌توانند به‌عنوان یک منبع آگاهی‌بخش برای مسلمانان عمل کنند و به ارتقای سطح فکری و سیاسی آنان کمک کنند.

جلالی تصریح کرد: شرکت در نماز جمعه و گوش دادن به خطبه‌ها، فرصتی است تا مسلمانان با مسائل روز جامعه و جهان اسلام آشنا شوند و درک عمیق‌تری از دین و وظایف خود پیدا کنند.

انتهای خبر/

لینک کوتاه : https://zarinkhabar.ir/?p=335560

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰