به گزارش زرین خبر، تابستان که می شود باید بالاجبار خود را برای مقابله با گرمای هوا آماده کنی و بازار کولرها آبی و گازی داغ داغ می شود و همه جا نیز صحبت از افزایش دمای هوا و کلافه شدن مردم از گرما است و در کنار آن در اخبار و رسانه ها از افزایش مصرف برق می شنوی و مسئولانی که مدام از مردم تقاضای صرفه جویی در مصرف برق داشته و از آنها می خواهند تا الگوی مصرف برق را برای جلوگیری از خاموشی رعایت کنند.
خاموشی در عصری که زندگی جوامع بشری، وابستگی شدیدی به انرژی برق دارد، به طوری که اختلال در این شبکه حتی برای چند ساعت و یا شاید چند دقیقه، مستقیماً ایجاد اختلال در زندگی مردم را به دنبال خواهد داشت، موضوعی است که در گرمای تابستان مورد خوشایند کسی نیست اما عدم رعایت الگوی مصرف برق می تواند خاموشی و در نتیجه، اختلال در زندگی مردم را به همراه داشته باشد.
امسال نیز میاندوآب یکی از گرم ترین تابستان های خود را می گذراند، گرمای 41 درجه نقطه ای در روزهای گذشته موید این نکته است که میاندوآب روزهای گرمی را پشت سرگذاشته و یا احتمالا در آینده پیش رو خواهد داشت که احتمالا با افزایش مصرف برق نیز همراه خواهد بود و همین امر لزوم همراهی مردم با کارکنان صنعت برق را می رساند تا از خاموشی های ناخواسته به دلیل افزایش مصرف برق جلوگیری شود.
همراهی مردم لازمه گذر از پیک بار مصرف برق در میاندوآب
در این زمینه رئیس اداره برق میاندوآب با تاکید بر صرفه جویی در مصرف برق، می گوید: از همه همشهریان و هموطنان خواهشمندیم تا در مصرف برق حتی با خاموش کردن یک لامپ اضافی صرفه جویی کنند.
جمال کاظمی اصل اظهار کرد: بهره گیری از نور طبیعی روز، استفاده از دور کند کولرهای آبی و تنظیم کولرهای گازی بر روی 24 درجه ، استفاده از سیستم سرمایشی فقط در مکانها و اتاقهای ضروری، حذف مصارف برقی غیر ضروری و خاموش کردن وسایل برقی و روشنایی پس از پایان وقت اداری در ادارات ،حذف روشنایی غیر ضرور از جمله این موارد است.
وی افزود: در بخش کشاورزی نیز کشاورزان می توانند با امضای تفاهم نامه و عدم استفاده از برق در ساعات اوج مصرف از ساعات12 تا 16 و 19 تا 23، می توانند 20 ساعت باقی مانده را رایگان مصرف نمایند.
کاظمی اصل با بیان اینکه از همه همشهریان و هموطنان خواهشمندیم تا در مصرف برق حتی با خاموش کردن یک لامپ اضافی صرفه جویی کنند، اظهار کرد: از مردم درخواست می کنیم تا با کاهش و مدیریت مصرف برق به ویژه در ساعت های اوج بار (۱۲ الی ۱۶ و ۲۰ الی ۲۳) کارکنان صنعت برق را در ارائه هر چه بیشتر خدمات و تأمین برق پایدار یاری کنند.
مدیر توزیع برق میاندوآب با تاکید بر اینکه مردم از کولرهای آبی تا حد امکان از دور کند کولر استفاده کنند، اظهار کرد: تا حد امکان از لوازم پرمصرف برقی مانند اتو، لباسشویی، ظرفشویی و جاروبرقی به طور همزمان به ویژه در ساعات اوج بار استفاده نشود و در هنگام خرید لوازم خانگی به برچسب انرژی آن توجه شده و از خرید لوازم خانگی غیراستاندارد و پرمصرف خودداری نمایند.
وی با اشاره به اینکه دمای مناسب برای تنظیم ترموستات در کولرهای گازی بین ۲۳ تا ۲۵ درجه سانتی گراد است، افزود: خاموش کردن لامپ های اضافی و استفاده از روشنایی طبیعی در روز، ساده ترین راه صرفه جویی در مصرف برق است.
کاظمی گفت: استفاده مناسب از لوازم سرمایشی، افزایش راندمان تجهیزات مورد استفاده در بخش کشاورزی، استفاده حداکثری از نور طبیعی در لامپ های LED وSMD از جمله راه های مدیریت مصرف برق هستند.
وی اظهار کرد: تنها راه مقابله با خاموشی؛ استفاده صحیح از انرژی برق و سرلوحه قرار دادن موضوع مدیریت مصرف و اصلاح الگوی مصرف انرژی برق می باشد که در این زمینه نیازمند همکاری همه جانبه مردم هستیم.
پویش به وقت روشنایی؛ اقدامی اثرگذار برای صرفه جویی در مصرف برق
در این میان نیز پویش به وقت روشنایی در سطح کشور شکل گرفته تا همه به نقش و وظیفه خود برای صرفه جویی در مصرف برق عمل کنند.
پیک بار شبکه از ساعت ۱۲ تا ۱۶ اتفاق می افتد؛ یعنی روزی ۴ ساعت! در کل تابستان، مجموع ساعت پیک کمتر از ۳۰۰ ساعت بوده و برای این ۳۰۰ ساعت باید حداقل ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه احداث کرد که فقط قرار است در همین ۳۰۰ ساعت کار کنند و هزینه احداث ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه حداقل برابر با ۵۰ هزار میلیارد تومان است.
حال اگر هر کدام از ما تنها به مدت ۱۵ دقیقه در روز در پویش #به_وقت_روشنایی یک کولر را تنها به مدت ۱۵ دقیقه خاموش کنیم، یعنی ۱۰ میلیون تومان از این هزینه ها کم کردیم و اگر یک میلیون نفر شرکت کنیم، یعنی ۱۰ هزار میلیارد تومان صرفه جویی کردیم.
انتهای پیام/