به گزارش زرین خبر، میاندوآب، شهری در شمال غرب ایران و کوریدور ارتباطی شمال غر کشور، با مردمانی خونگرم و مهمان نواز که در میان دو آب قرار دارد.
زرینه رود(جغاتو) و سیمینه رود(تاتائو) دو رود خروشان این شهر ۳۰۰ هزار نفری هستند که در کنار سایر رودها در نقاط مختلف این شهرستان، جاری هستند و از آنها به عنوان شاهرگ دریاچه ارومیه نام می برند.
میاندوآب، چهارمین دشت حاصل خیز کشور، پل ارتباطی استان های آذربایجان غربی و شرقی، کردستان و زنجان و یکی از بزرگترین و مهم ترین شهرهای آذربایجان غربی است که از آن جهت به این نام می خوانند که در میان دو رودخانه زرینه رود(جغاتو) و سیمینه رود(تاتائو) واقع است.
در حالی که در اکثر شهرها معمولا نسبت جمعیت شهری به روستایی ۷۰ به ۳۰ است ولی در میاندوآب این موضوع اینگونه نبوده و شاید تنها شهری در ایران باشد که نسبت جمعیت شهری و روستایی آن تقریبا برابر ۵۰ است.
مردم این شهر مسلمان و شیعه بوده و به زبان ترکی آذری سخن می گویند و در حالت کلی می توان گفت که تاریخ باشکوه میاندوآب مدیون موقعیت جغرافیایی آن است که این شهر در بهترین نقطه آب و هوایی و در جنوب شرقی دریاچه ارومیه قرار دارد و از سوغات این شهرستان می توان به فرش، قند، گلیم، حصیر و میوه جات نام برد و از نظر منابع طبیعی و کشاورزی نیز یکی از قطب های کشاورزی منطقه محسوب می شود تا جایی که نخستین کارخانه قند شمال غرب کشور بین سال های ۱۳۱۰ تا ۱۳۱۵ هجری شمسی در این شهر احداث شده است.
میاندوآب در گذر زمان بارها به عنوان پایتخت ملل و دول مختلف بوده است، از جمله پایتخت قوم بومی و ملل مانائیها به مدت ۵۰۰ سال، مرکز اقتصادی مادها و پایتخت آتروپادگان، پایتحت زمستانی پادشاهان ایلخانیان(هلاکوخان) و هم چنین مرکز شغلی و اقتصادی اعراب مسلمان نیز بوده است.
تاریخ باشکوه میاندوآب نشان از تمدنی کهن دارد که وجود تپه ای به نام “داش تپه” در این شهرستان نشان از آن دارد ولی تاکنون بسیار ناشناخته مانده و یا از آنها سخن نگفته شده است.
در ادامه به برخی از مکان های گردشگر پذیر شهرستان میاندوآب اشاره کرده و مسافران نوروزی را به دیدن آنها دعوت می کنیم:
زادگاه شهید باکری
میاندوآب، زادگاه سردار رشید اسلام، شهید مهدی باکری نیز هست و همین موضوع بر اهمیت فرهنگی و اجتماعی این شهر می افزاید.
شهید مهدی باکری در سال ۱۳۳۳ در شهرستان میاندوآب در یک خانواده مذهبی به دنیا آمد و در روز ۲۵ اسفند سال ۱۳۶۳ و طی « عملیات بدر» به خاطر شرایط حساس عملیات، طبق معمول به خطرناکترین صحنههای کارزار وارد شد و در حالی که رزمندگان لشکر را در شرق دجله از نزدیک هدایت میکرد، تلاش میکرد تا مواضع تصرف شده را در مقابل پاتکهای دشمن تثبیت کند که در نبردی دلیرانه، براثر اصابت تیر مستقیم مزدوران عراقی، ندای حق را لبیک گفت و به لقای معشوق نایل شد.
شهر دوچرخه ایران
دوچرخه را یکی از نمادهای میاندوآب می شناسیم و عشق و علاقه مردم میاندوآب به دوچرخه به گونه ای است که اگر آماری از تعداد دوچرخه ها در این شهر جمع آوری کنید در هر خانه ای حتما حداقل یک یا دو دستگاه دوچرخه در انواع مختلف مشاهده می کنید که اثبات گر این موضوع و نشان دهنده اهمیت این وسیله نقلیه در بین مردم این شهر است.
همین عشق و علاقه مردم میاندوآب به دوچرخه سبب شده تا از این شهر به عنوان “شهر دوچرخه ایر ان” یاد شده و سال ۹۶ هم همایش عظیم دوچرخه سواری با پخش زنده از شبکه سه سیما در میاندوآب برگزار شود که این موضوع را به اثبات برساند.
آثار تاریخی و طبیعی میاندوآب، گردشگران را فرا می خواند
این شهرستان صدها اثر تاریخی و جاذبه گردشگری بکر و طبیعی دارد که شاید نمونه ای از آنها را به ندرت در کشور می توان پیدا کرد.
مسجد طاق میاندوآب
این بنا در کوچه طاق ، منشعب از خیابان ۱۷ شهریور واقع است و به نظر میرسد که بین سالهای ۱۲۱۰ ـ ۱۲۰۰ هجری قمری توسط « احمد خان بیگلر بیگی » حاکم مراغه ساخته شده است.
داش تپه
داش تپه به اعتبار آثار قلعه مانندی که روزگاری بر فراز آن بوده و دهانه آن با وسایل و مصالح لازم و با نهایت مهارت مسدود شده است در کنار روستای داش تپه در حوالی میاندوآب قرار دارد . بین اهالی شهر مشهور است که قبر زرتشت پیامبر پاک آیین ایرانی درون این تپه قرار دارد .
پل تاتائو
این پل تاریخی در ۵ کیلومتری میاندوآب بر روی رودخانه زرینه رود بنا شده است . این اثر که قدمت آن به دوره صفویه می رسد، در کنار جاده میاندوآب به ارومیه واقع شده است. این بنا به شماره ۲۰۶۸ در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
پل کوسه لر
پل کوسه لر در ۱۰ کیلومتری شمال شرقی میاندوآب در مسیر جاده میاندوآب به شهر چهار برج در روستای کوسه لر بر روی کانالی به نام « آجی گوبی » که از زرینه رود منشعب است ، ساخته شده است . با توجه به نوع ساخت آن قدمت این پل به اواخر دوره قاجاریه برای ارتباط میان دو طرف کانال آب می رسد .
جاذبه های گردشگری شهرستان
رودخانه زرینه رود(جغاتو)
این رودخانه که از داخل شهر میاندوآب میگذرد از رودخانههای پرآب میباشد، که اطراف این رودخانه از جمله تفرجگاهی اهالی در روزهای تعطیل میباشد.
رودخانه سیمینه رود(تاتائو)
رودخانه سیمینه رود از دیگر رودخانههای این شهرستان میباشد. که اطراف آن دارای مناظر سرسبز بوده و پل تاریخی میرزا رسول بر روی آن واقع می باشد.
لیلان چای
این رودخانه از کوههای سهند آذربایجان شرقی سرچشمه میگیرد و به این شهرستان سرازیر میشود
چهل پله اسلام تپه
در فاصله ۲۳ کیلومتری از شهر میاندوآب و در جوار روستای اسلام تپه (شاه تپه) تپهٔ صغرهای وسیعی قرار گرفته که از قراری محل استقرار حاکم و شاه نشین بوده است. آثار موجود بر روی این کوه شامل طاق و پله بوده است که در خود کوه حجاری شدهاند حدوداً ۳۶ عدد پله به سمت داخل کوه حجاری شده و بر بالای پلهها بصورت ار یب و موازی با پله طاق گهوارهای تراشیده شده است. این اثر به دلیل تعدد پلهها به قیرخ پلله نیز مشهور بوده و قدمت آن به هزاره اول قبل از میلاد میرسد.
غارجبیکلو
درمحل روستای جبیکلوی به فاصله ۲۵ کیلومتری شهرستان میاندوآب واقع شده است که یکی از جاذبه های طبیعی وگردشگری به شمار می رود.
آبشار اوزان
این آبشار درروستای اوزان به فاصله ۷۰ کیلومتری از شهرمیاندوآب واقع شده است.
همه این آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری مسافران نوروزی را فرامی خوانند تا خاطره ای زیبا در دفتر خاطرات آنها ثبت کنند.
آثار طبیعی و مناطق گردشگری در بخش باروق
طبیعت بخش باروق یکی از زیباترین جاذبه های طبیعی در شهرستان میاندوآب است که دل هر بیننده ای را به خود جذب می کند.
در کنار اینها باید آثاری تاریخی مانند قلعه هلاکو خان، قلعه جان آقا، قلعه بختک، سد نوروزلو و موزه میاندوآب را هم اضافه کنید می توان به قدمت تاریخی این شهر پی برد.
انتهای پیام/