رضا مقدم معاون در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری «زرین خبر» با اشاره به خسارت ناشی از بارش تگرگ در سال جاری، اظهار کرد: بر اثر بارش تگرگ در روزهای ۹، ۱۴ و ۲۵ اردیبهشت ماه امسال، بیش از ۱۸ هزار و ۵۶۸ میلیارد ریال به ۱۶ هزار و ۶۱۷ هکتار از اراضی زراعی و باغی شهرستان میاندوآب خسارت وارد شده است.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب افزود: تگرگ به ۶ هزار و ۷۷۰ هکتار از باغات شهرستان شامل سیب، انگور، آلو، هلو، شلیل، زردآلو، گلابی، بادام و گردو حدود ۳۰ الی ۸۰ درصد خسارت وارد کرده است.
وی گفت: همچنین به ۹ هزار و ۸۴۷ هکتار از اراضی زراعی شامل محصولات چغندرقند، گندم، جو، کلزا، پیاز و گوجهفرنگی نیز حدود ۲۰ الی ۵۵ درصد خسارت وارد شده است.
مقدم تصریح کرد: در راستای حمایت از کشاورزان خسارت دیده و جهت برآورد میزان و مناطق متأثر از خسارت بارش تگرگ، تعداد ۶ اکیپ ارزیابی خسارت از روسا، مسئولین و کارشناسان معاونت فنی، اداره بهبود تولیدات گیاهی، واحدهای زراعت، باغبانی و حفظ نباتات ستاد مدیریت و مراکز چهارگانه جهاد کشاورزی این شهرستان تشکیل شد.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب اظهار کرد: این اکیپ ها بلافاصله بعد از بارش شدید تگرگ با وجود تعطیلی ادارات، در باغات و مزارع محصولات زراعی شهرستان حضور یافتند و از اراضی خسارت دیده بازدید کردند.
میاندوآب قطب کشاورزی در منطقه بوده و دارای برند ملی در تولید برخی محصولات کشاورزی از جمله نهال، شیر، علوفه و زراعت چوب است.
دشت میاندوآب با دارابودن ۴۵ هزار هکتار اراضی قابلکشت، وجود منابع خاک حاصلخیز، اقلیم مناسب و سازگار یکی از قطبهای مهم کشاورزی به شمار میرود.
۲۶ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی در میاندوآب فعالیت داشته و سالانه بیش از ۹۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی معادل یکششم تولیدات کشاورزی استان در میاندوآب تولید میشود.
شهرستان میاندوآب، شهری با حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی و کریدور شمال غرب کشور بوده و پل ارتباطی بین استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان و زنجان به شمار میرود و از جایگاه بسیار مهمی در منطقه برخوردار است.
انتهای خبر/