به گزارش زرین خبر به نقل از آناج، به ابتدای مهر و آغاز سال تحصیلی که نزدیک میشویم خرید لوازم مورد نیاز دانش آموزان رونق پیدا میکند، خرید لوازم التحریر نیز بخش اعظمی از این موضوع را تشکیل میدهد. چند سالی میشود که بحث خرید لوازم التحریر ایرانی در رسانه ملی و در میان مردم جریان یافته است تا با این کار علاوه بر حمایت از تولید داخل از هجمه فرهنگی به دانش آموزان ایرانی نیز جلوگیری شود.
در نگاه اول شاید متوجه اثرگذاری تصاویر روی جلد نوشت افزارهای خارجی نشویم اما در دراز مدت با عادت کردن کودکان به دیدن تصاویر نیمه برهنه و خشن روحیه و افکار آنها تغییر پیدا میکند، اثر پذیری که یک عکس و یا سخن بر روی کودکان دارد به مراتب بیشتر از دیگران است و کودکان هر چیزی را که میبینند از آن پیروی میکنند.
دیدن مداوم تصاویر خشونت طلبی و یا عکسهایی کارتونی اما با ظاهری برهنه در مدت زمان کوتاهی عنان تربیت فرزندان را از خانوادهها و معلمان گرفته و به جای آن این تصاویر و نوشتهها هستند که افکار و ایدههای دانش آموزان را میسازند.
در چند سال گذشته تولید کنندگان داخلی به فکر تولید نوشت افزارهای ایرانی با طرحهای دانشمندان هستهای، شهدا، ورزشکاران و هنرمندان ایرانی و سایر طرحهای ایرانی و اسلامی افتادهاند و با توجه به عرضه آنها در بازار استقبال خوبی نیز آنها صورت گرفته است.
طرحهایی که نه تنها با روحیه کودکان تناقضی ندارد بلکه آنها را دچار آشفتگی ذهنی نیز نخواهد کرد و یاد آور غرور و عزت ملی آنهاست، در این زمینه البته به جز فرهنگ سازی و تشویق مردم به خرید نوشت افزار ایرانی با طرح اسلامی و ایرانی بایستی همت تولیدکنندگان داخلی نیز در راستای طرحهای جدید و زیبا افزایش پیدا کند.
امروز نزدیک به هفتاد و پنج درصد بازار لوازم التحریر ایران در اختیار خارجیها است و دولت بایستی واردات قانونی و غیرقانونی لوازم التحریر را کاهش دهد تا عرصه برای رقابت تولیدکنندگان داخلی افزایش یابد زیرا بدون شک با توجه به کیفیت این نوشت افزارها و قیمت مناسب آنها به جای آنکه این بازار در قبضه مالزی و چین باشد تولیدکنندگان داخلی مجال عرض اندام پیدا خواهند کرد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان لوازم التحریر و نوشت افزار در این خصوص میگوید: “30 تا 35 درصد مدادهایی که در بازار وجود دارد توسط تولید کنندگان داخلی تولید و مابقی آن از طریق واردات تامین می شود. در حال حاضر چهار کارخانه مدادسازی با ظرفیت تولید 5 میلیون قرآص فعال هستند اما میزان تولید واقعی آنها به دلیل حضور پررنگ چین و واردات 1.5 میلیون قرآص است، این در حالی است که کارخانه خودکارسازی در کشور وجود ندارد و تمام نیاز کشور از سایر کشورها تامین می شود”
وی با بیان این که از حجم کل واردات 90 درصد آن از چین و 10 درصد دیگر از هند، ترکیه و برزیل است، تصریح کرد:” از آنجا که کارخانه مداد تراش، خط کش و پاک کن در کشور وجود ندارد کالاهای خارجی گزینه اصلی خرید شهروندان است.”
بهدادی توضیح داد:”برای آن که صنایع لوازم التحریر در کشور فعال شود می توان تعرفه واردات این اقلام را افزایش داد تا تاجران از محل واردات منتفع نشوند و در کنار آن تولید شکل گیرد. از سویی با تحریم های صورت گرفته می توان حداقل تا سه سال لوازم التحریر خارجی وارد کشور نکرد، در چنین شرایطی تولید تقویت می شود و امکان تامین نیاز داخلی مهیا خواهد شد.”
اگر امسال بیست میلیون دانش آموز و دانشجوی ایرانی بخواهند نزدیک به بیست هزار تومان لوازم التحریر بخرند این مبلغ نزدیک چهارصد میلیارد تومان میشود که علاوه بر جلوگیری از خروج چنین ارزی از کشور نه تنها عرصه اشتغال برای جوانان باز میشود بلکه حمایت عظیم از از تعطیلی کارخانه ها به شمار میرود.
علاوه بر آن با خرید لوازم التحریر ایرانی خانوادهها از هجمه فرهنگی نرم وخزنده توسط طرح های نامناسب این نوشت افزارها جلوگیری میکنند و دانش آموزان ایرانی با هویت ایرانی-اسلامی خود آشنا میشوند.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه