تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024

خاک خوب، نهال خوب/ میاندوآب، مهم ترین قطب نهال کشور

  • کد خبر : 293660
  • ۰۵ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۳
خاک خوب، نهال خوب/ میاندوآب، مهم ترین قطب نهال کشور

میاندوآب در تولید نهال دارای برند منطقه ای و ملی بوده و با توجه به شرایط مساعد جوی و حاصل خیزی خاک، یکی از قطب های مهم تولید نهال در سطح کشور به شمار می رود.

به گزارش زرین خبر، میاندوآب شهری است که نزدیک به ۵۰ درصد مردم این شهرستان ساکن روستا بوده و اقتصاد و گردش مالی شهرستان وابسته به بخش کشاورزی است.

بر اساس گزارشات اعلام شده در جلسات مختلف، میاندوآب جزو چهار دشت حاصلخیز کشور بوده و با وجود ۸۲ هزار هکتار اراضی زیر کشت  شامل ۵۲ هزار هکتار اراضی آبی و ۳۰ هزار هکتار دیم  در تولید نهال، شیر، علوفه و زراعت چوب دارای برند ملی و منطقه ای است.

میاندوآب از پتانسیل های خاص و ویژه ای نسبت به دیگر شهرستانهای استان برخوردار است که همنین موضوع، زمینه خوبی را برای توسعه در حوزه های کشاورزی، صنعت و گردشگری فراهم کرده است.

یکی از بخش های مهم مرتبط با کشاورزی در شهرستان میاندوآب، تولید نهال است که میاندوآب در این زمینه دارای برند منطقه ای و ملی بوده و با توجه به شرایط مساعد جوی و حاصل خیزی خاک، یکی از قطب های مهم تولید نهال در سطح کشور به شمار می رود.

سالیانه ۱۰ میلیون اصله نهال در میاندوآب تولید می شود

برای کسب اطلاع بیشتر در این زمینه به سراغ مسوولان رفتیم تا نظرات کارشناسی آنها را در این خصوص جویا شویم.

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب در گفت و گو با خبرنگار زرین خبر گفت: سالیانه ۱۰ میلیون اصله نهال در این شهرستان تولید می شود.

علی دیانتی افزود: حدود ۱۲۰ هکتار از اراضی این شهرستان به نهالستان ها اختصاص یافته است و تعداد ۱۷۶ نفر از بهره برداران در این زمینه فعالیت می کنند.

وی با بیان اینکه نهال های تولیدی شامل درختان مثمر با پایه های بذری و رویشی و انواع محصولات غیرمثمر است، تصریح کرد: درختان مثمر عمدتاً شامل انواع ارقام سیب، گلابی، به، زردآلو، آلو، هلو، شلیل، گیلاس، آلبالو و انگور است.

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب با اشاره به اینکه تولید نهال در اشتغالی زایی در میاندوآب نیز نقش مهمی دارد، اظهار کرد: نهال های تولیدی شهرستان میاندوآب علاوه بر تامین نهال مصرفی داخل کشور به کشورهای همسایه مانند عراق، افغانستان و پاکستان نیز صادر می شود.

دیانی اظهار داشت: توسعه صادرات در ارزآوری نقش به سزایی دارد.

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب با تاکید بر حفظ این برند، اظهار کرد: در راستای حفظ این برند و اجرای سیاست جدید ساماندهی و عرضه نهال به نهالکاران مجوزدار، باید تولید نهال با پایه های رویشی و خودداری از پرورش نهالهای پایه بذری توسط نهالکاران در اولویت باشد.

دیانتی افزود: احداث باغ مادری برای تهیه پیوندک، ایجاد نمایشگاه عرضه و فروش نهال، ساماندهی تولید پایه های رویشی مناسب و واریته های اصلاح شده و کاهش ۳۰ درصدی تولید سالانه پایه های بذری از برنامه های پیشروی جهاد کشاورزی میاندوآب در خصوص ساماندهی نهالستان ها است.

تولید نهال با پایه های رویشی در اولویت است

کارشناس کشاورزی نیز در این زمینه به خبرنگار ما گفت: بدون شک یکی از ارکان اساسی احداث باغ و تولید تجاری میوه با کیفیت بالا، استفاده از نهال پیوندی مرغوب، سالم، قوی و مطمئن از واریاته های اصلاح شده و پرمحصول است.

عبدی افزود: این امر سبب افزایش بهره وری مصرف آب و کاهش هزینه های تولید، کاهش دوره نونهالی، افزایش عملکرد در هکتار، کاهش عادت سال آوری و افزایش خصوصیات کیفی میوه، مقاومت به شرایط نامساعد محیطی و آفات و بیماری ها می شود.

وی اظهار کرد: مدیریت مناسب نهالستان و جلوگیری از هدر رفتن منابع، موفقیت یک نهالستان را به لحاظ اقتصادی و کیفیت نهال تولیدی مشخص می‌کند.

 

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://zarinkhabar.ir/?p=293660

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0

دیدگاهها بسته است.