تاریخ : یکشنبه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۴ Sunday, 20 April , 2025

تراژدی تلخ مرگ ماهی های زرینه رود میاندوآب/ وقتی رودخانه برای ماهی ها امن نیست!

  • کد خبر : 276965
  • 11 مهر 1397 - 8:48
تراژدی تلخ مرگ ماهی های زرینه رود میاندوآب/ وقتی رودخانه برای ماهی ها امن نیست!

موضوع مرگ و میر هزاران قطعه ماهی در رودخانه زرینه رود میاندوآب از ابتدای هفته به نقل محافل عمومی و مجازی تبدیل شده است، موضوعی که مسبوق به سابقه نیز بوده است.

به گزارش زرین خبر، میاندوآب دارای دو رودخانه دایمی به نام زرینه رود و سیمینه رود است که در کنار آن چند رود فصلی نیز در نقاط مختلف این شهرستان جریان دارند.

زرینه رود رگ حیاتی و نگین خروشان میاندوآب است که با کم توجهی ها از سوی مردم و هم مسئولان مواجه شده و اهمیت آن تا جایی است که وقتی هم به مسائل و موضوعاتی مانند احیای دریاچه ارومیه پرداخته می شود، همیشه نامی از زرینه رود میاندوآب نیز به میان می آید.

شهروندی در این زمینه می نویسد: زرینه رود که رگ حیاتی شهرستان و منطقه بوده با مشکلات عدیده ای مانند: آلودگی و ورود پساب ها و فاضلاب، برداشت غیر قانونی شن وماسه، در خطر بودن اکوسیستم و حیات موجودات زنده، عدم ساماندهی سواحل و از بین رفتن زیبایی بصری، تجاوز به حریم و بستر روبرو است.

اما موضوع  دیگری که این روزها بار دیگر به اهمیت توجه به رودخانه زرینه رود میاندوآب افزوده است، موضوع مرگ و میر هزاران قطعه ماهی در این رودخانه است، موضوعی که مسبوق به سابقه نیز بوده است.

مرگ و میر هزاران ماهی در زرینه رود میاندوآب

در این رابطه رئیس اداره محیط زیست میاندوآب می گوید: با دریافت گزارشات مردمی بلافاصله با حضور کارشناسان در محل وقوع حادثه موضوع را بررسی کرده ایم.

علیرضا بقالی هم چنین از بررسی علت وقوع حادثه نیز خبر داده و گفته است: علت وقوع این حادثه توسط کارشناسان حفاظت محیط زیست، آب منطقه ای آذربایجان غربی و مسوولان کارخانه قند در دست بررسی است.

وی افزوده است: در سال های گذشته هم ماهیان رودخانه بر اثر کاهش میزان آب و انباشت پساب های سمی تلف شده بودند که این مرگ و میر در پاره ای اوقات به علت ورود پساب کارخانه چغندرقند به آب رودخانه بود.

علت مرگ ماهی ها در دست بررسی است

رئیس اداره حیات وحش حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی نیز در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: در پی گزارشهای مردمی، اکیپ بازرسی و آزمایشگاه این اداره کل از دیروز برای بررسی فنی این موضوع عازم محل شده اند که پس از بررسی نتایج آزمایشگاهی، اطلاع رسانی لازم در این خصوص صورت می گیرد.

امید یوسفی  در خصوص علت تکرار مرگ و میر ماهیان زرینه رود طی سالهای اخیر افزود: هر سال شاهد اتلاف تعدادی از ماهیان در رودخانه زرینه رود هستیم که این امر علت های مختلفی دارد و علت وقوع این حادثه در دست بررسی است.

 

ورود مدعی العموم به موضوع مرگ و میر ماهیان

حجت الاسلام اصلانی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان میاندوآب هم درباره تلف شدن ماهی ها در رودخانه زرینه رود نیز گفت: منتظر گزارش موثق و کارشناسی نهادهای ذی ربط هستیم و در صورت مشخص شدن عامل یا عاملین به موضوع ورود و متهمین احتمالی تحت پیگرد قرار خواهند گرفت.

کاهش آب و ورود پساب غیر استاندارد یکی از واحدهای صنعتی منطقه به رودخانه، دلیل تلفات ماهیان

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی، سعید موسوی معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان غربی گفت : طی مشاهده مرگ و میر ماهی روز شنبه ۷ مهرماه در رودخانه زرینه رود در محدوده شهرستان میاندوآب اکیپ های نظارت و پایش این اداره کل با همکاری مسئولین محلی در محل حاضر شدند.

وی گفت: به منظوربررسی میدانی، از محل مرگ و میر ماهی در رودخانه و منابع آلاینده احتمالی آن بازدید و نمونه برداری انجام شده است.

موسوی افزود: با توجه به آنالیزهای تخصصی انجام گرفته توسط آزمایشگاه این اداره کل مشخص شد طی کاهش آب و ورود پساب غیر استاندارد یکی از واحدهای صنعتی منطقه به رودخانه موجب افزایش بار آلی و کاهش میزان اکسیژن محلول آب رودخانه شده وموجب تلفات گسترده ماهی در آن محدوده گردیده است.

معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان غربی افزود: با توجه به مشخص شدن علل مرگ میر و شدت آن این اداره کل از طریق مراجع قضائی پیگیر موضوع ، تا حصول نتیجه نهایی و مجازات عوامل آن خواهد بود.

وی در پایان افزود: در حال حاضر با توجه به پیگیری های انجام گرفته و جلوگیری از ورود پساب های آلاینده به رودخانه و افزایش حجم آب در بستر رودخانه مرگ و میر متوفف شده است.

وقتی زرینه رود میاندوآب برای ماهی ها امن نیست!

اگر چه بررسی موضوع و حساسیت نسبت به آن از اهمیت بسیاری برخوردار است، اما موضوعی که از اهمیت بیشتری این است که رودخانه زرینه رود میاندوآب حال و روز خوشی ندارد، رودخانه ای که زیستگاه انواع ماهیان بوده و تامین کننده ۴۲ درصد آب دریاچه ارومیه ولی  ورود فاضلاب ها و پساب ها به آن، زیبایی آن را از بین برده و زیست موجودات آبزی را نیز با خطر مواجه ساخته است.

همین موضوع اهمیت احیا و توجه به زرینه رود در ابعاد مختلف را گوشزد می کند که نه تنها می تواند زیان های احتمالی ناشی از خشکیدن دریاچه را کاهش دهد بلکه با توجه و حفظ آب کافی در بستر آن، بطور مستقیم محاسن اقتصادی و فرهنگی نیز حاصل می شود که از آن جمله می توان به تقویت سفره های زیر زمینی آب در منطقه، حفظ اکوسیستم زرینه رود، حفظ و ایجاد زیبایی طبیعی و امکان احیا تالاب های پایین دست و حتی تقویت طبیعت گردی منطقه، تلطیف آب و هوای منطقه و ایجاد زیبایی بصری و شادابی اجتماعی، ایجاد روحیه امید و رفع نگرانی از نابودی کشاورزی منطقه را شامل شود.

در پایان باید گفت که اگر به داد رودخانه زرینه رود میاندوآب نرسیم با توجه به ورود پساب هایی که در آن جاری می شوند، باید از این رودخانه زیبا به عنوان کانالی برای گذشتن فاضلاب‌ها و پساب‌ها نام ببریم.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://zarinkhabar.ir/?p=276965

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.