به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «زرین خبر»، بیش از سه ماه از آغاز به کار مسعود پزشکیان به عنوان رئیسجمهور دولت چهاردهم میگذرد.
بعد از شروع به کار مسعود پزشکیان به عنوان رئیسجمهور و رأی اعتماد مجلس به کابینه دولت در پایان مردادماه و اعتماد مجلس به وزیر کشور پیشنهادی نوبت به انتخاب استانداران رسید تا به نقل محافل تبدیل شود.
با روی کار آمدن وزیر کشور دولت چهاردهم نیز پروسه انتخاب و معرفی استانداران دولت چهاردهم شروع شد و در آذربایجان غربی نیز نامهای مختلفی برای تکیهزدن بر صندلی استانداری این استان در محافل مجازی مطرح و حتی صحبت از ابقای «محمدصادق معتمدیان» استاندار سابق آذربایجان غربی که به عنوان استاندار تهران انتخاب و معرفی شد نیز در فضای مجازی مطرح شد؛ اما گذر زمان نشان داد که این استان باید همچنان چشمانتظار استاندار جدید باشد.
بعد از انتخاب «محمدصادق معتمدیان» استاندار سابق آذربایجان غربی به عنوان استاندار تهران؛ انتظار میرفت که استاندار جدید آذربایجان غربی نیز سریعاً انتخاب و معرفی شود؛ اما زمان نشان داد که پروسه انتخاب استاندار آذربایجان غربی کماکان ادامه داشته و هیچکدام از گزینههای مطرح شده در فضای مجازی با سوابق و پیشینه سیاسی خود هنوز نتوانستهاند حمایت کامل گروهها را جلب کرده و یا خود به عنوان گزینه نهایی دولت مطرح کنند.
انتقاد از تأخیر در انتخاب استاندار آذربایجان غربی
طولانیتر شدن پروسه انتخاب استاندار آذربایجان غربی حتی سبب انتقاد نماینده ولیفقیه در استان نیز شد و حجتالاسلاموالمسلمین سید مهدی قریشی در خطبههای نمازجمعه این هفته ارومیه به آن اشاره کرد و گفت: فرایند انتخاب استاندار برای استان ما طولانی شده است.
نماینده ولیفقیه در آذربایجان غربی اظهار کرد: از وزیر کشور درخواست داریم تا با تسریع در انتخاب استاندار آذربایجان غربی؛ فردی شایسته، لایق، توانمند، قوی و قدرتمند را برای این مسئولیت مهم انتخاب کنند.
وی با برشمردن برخی شاخصهها برای انتخاب استاندار آذربایجان غربی، افزود: اهمیت انتخاب استاندار پراهمیت بوده و باید استانداری انتخاب شود که بتواند نیازهای استان را درک کرده و با مشکلات آن را شناسایی و حل کند.
قریشی در ادامه ویژگیهای استاندار آینده آذربایجان غربی، تصریح کرد: آذربایجان غربی با توجه به موقعیت جغرافیایی، ظرفیتهای اقتصادی و تنوع فرهنگی خود نیازمند مدیری است که از یک سو توانایی تعامل با اقوام و فرهنگهای مختلف را داشته باشد و از سوی دیگر بتواند پروژههای عمرانی، توسعهای و اشتغالزایی را بهطورجدی پیش ببرد.
وی با تأکید بر اینکه انتخاب استانداری کارآمد و مسئولیتپذیر، میتواند نقش مهمی در کاهش مشکلات استان داشته باشد، اظهار کرد: استاندار کارآمد، قوی و مسئولیتپذیر میتواند در حوزههایی چون زیرساختهای عمرانی، اشتغال جوانان و همچنین توسعه ظرفیتهای صنعتی و کشاورزی ایفا کند.
نماینده ولیفقیه در آذربایجان غربی افزود: انتخاب استاندار کارآمد و مسئولیتپذیر نهتنها خواسته مردم است؛ بلکه برای آینده و پیشرفت استان ضروری است.
مجمع نمایندگان استان و معرفی گزینه پیشنهادی
یکی از موضوعاتی هم که در این مدت درباره انتخاب استاندار آذربایجان غربی محافل مطرح و سبب انتقادات بسیاری شد؛ موضوع انتخاب استاندار از سوی مجمع نمایندگان آذربایجان غربی بود که بر اساس اعلام محافل مجازی برخی از نمایندگان به عنوان گزینه پیشنهادی استانداری به وزارت کشور معرفی شده بودند.
در این باره نیز نماینده مردم میاندوآب، چهاربرج و باروق در مجلس شورای اسلامی در کانال اطلاعرسانی خود با اشاره به روند انتخاب استاندار جدید آذربایجان غربی، اظهار کرد: بنده مخالف گزینههای معرفی شده مجمع نمایندگان آذربایجان غربی به عنوان استاندار هستم.
علی احمدی با اشاره به اینکه به نشانه اعتراض جلسه مجمع نمایندگان استان را به همراه ذاکر، نماینده ارومیه ترک کردیم، افزود: بنده صورتجلسه معرفی گزینه استانداری به وزارت کشور را امضا نکردم.
وی با بیان اینکه قرار بود از بین گزینههای وزارت کشور یک نفر را معرفی کنیم، افزود: قرار بود به عنوان مشاوره به وزیر کشور از میان گزینههای وزارت کشور یک نفر را به عنوان گزینه نهایی مجمع، به وزارتخانه معرفی کنیم؛ اما دو نفر از نمایندگان استان خودشان هم به عنوان گزینه استانداری داوطلب شدند و ۹ نفر از نمایندگان استان هم به آنها رأی دادند.
نماینده میاندوآب، چهاربرج و باروق در مجلس شورای اسلامی گفت: به نشانه اعتراض به این تصمیم به همراه ذاکر نماینده ارومیه جلسه را ترک کردیم و صورتجلسه را هم امضا نکرده و موافق تصمیم مجمع نمایندگان هم نیستم.
نمایندگان مجلس به دنبال تصدی پست استانداری
نماینده مردم شاهیندژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی نیز در این باره در گفتگویی که داشت؛ با اشاره به اینکه بنا بود از سوی مجمع نمایندگان استان آذربایجان غربی بهصورت مشورتی سه نفر معرفی شوند، اظهار کرد: سه نفر دیگر را نیز معاون پارلمانی رئیسجمهور مطرح کردند که از بین آنها یک نفر انتخاب شود.
حجتالاسلام محمد میرزایی با بیان اینکه بعد از تشکیل جلسه مجمع استانی متوجه شدیم که برخی از نمایندگان برای استانداری آذربایجان غربی خودشان را مطرح کردند، افزود: این حرکت شتابزده و بدون هماهنگی با سایر نمایندگان استان موجب نارضایتی برخی از اعضا شد.
وی با اشاره به اعتراض بعضی از نمایندگان به طرح و معرفی برخی از نمایندگان به عنوان گزینه پیشنهادی استانداری، گفت: بعضی از نمایندگان از هول حلیم به دیگ افتادند و علیرغم اینکه بعضی عضو مجمع استانی بودند و باید افرادی را معرفی میکردند؛ اما خودشان را به عنوان کاندیدای تصدی پست استانداری مطرح کردند.
نماینده مردم شاهیندژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استاندار باید از بین افرادی که دارای تجربه و کافی دارند، انتخاب شود، تصریح کرد: خروجی جلسه مجمع نمایندگان مورد توافق همه اعضا نبوده و نمیتواند در انتخاب استاندار تعین کننده باشد.
میرزائی اظهار کرد: امیدوارم گزینههای پیشنهادی وزارت کشور بتواند دغدغه نمایندگان را برطرف سازد.
انتخاب استاندار به دور از سیاسیکاری باشد
یکی از فعالان سیاسی میاندوآب نیز با اشاره به طولانیشدن پروسه انتخاب استاندار آذربایجان غربی و تأکید بر تسریع در این موضوع، اظهار کرد: آذربایجان غربی از اهمیت بسزایی برخوردار است که باید در تصمیمگیریها به آن توجه شود.
علی مقدم با اشاره به موقعیت جغرافیایی و تنوع قومی و موقعیت سوقالجیشی آذربایجان غربی، افزود: اسامی مختلفی برای استانداری آذربایجان غربی شنیده شده و مطرح میشود؛ ولی آن چیزی که بیش از همه مهم است؛ انتخاب استاندار توانمند، قوی، ولایی و با روحیه جهادی، انقلابی و البته بومی و بهدور از خط و خطوط و جناح سیاسی است.
نایبرئیس شورای ائتلاف نیروی انقلاب اسلامی استان با بیان اینکه در سالهای گذشته و در طول مسئولیت دولتهای مختلف استانداران وقت تلاش خود را برای ارتقا شاخصها و توسعه آذربایجان غربی به کار گرفتهاند و حتی در برخی موارد نیز به عینه آثار آن را دیدهایم، گفت: علیرغم همه این موضوعات؛ واقعیت آن است که وضعیت استان آذربایجان غربی در بسیاری از شاخصها وضعیت قابلقبولی به شمار نمیرود.
مقدم با اشاره به اینکه شناخت استان و موقعیتها و پتانسیلهای موجود و ارائه راهکار و رهبری استان به سمت بهرهمندی از این پتانسیلها میتواند یکی از شاخصهای استاندار قوی و کارآمد در آذربایجان غربی باشد، اظهار کرد: استاندار قوی و کارآمد آن است که شناخت دقیق از مسائل و نیازهای استان داشته و مشکلات آن را خوب بشناسد و برای رفع آنها تلاش کند.
پیامدهای جبرانناپذیر تأخیر در انتخاب استاندار
پروسه انتخاب استاندار آذربایجان غربی طولانی شده و این تأخیر در انتخاب استاندار با توجه به اینکه آذربایجان غربی یکی از استانهای مهم و استراتژیک کشور بوده و از نظر وسعت هفتمین استان ایران و از نظر جمعیت نیز استان سوم کشور به شمار میرود و به دلایل مختلفی از جمله هم مرز بودن با سه کشور از اهمیت و جایگاه بسزایی برخوردار است؛ به منزله فرصتسوزی است.
اما شنیدهها و نقلقولهای مطرح شده در فضای مجازی و محافل نشان میدهد که مهمترین دلیل تأخیر در انتخاب استاندار آذربایجان غربی؛ عدم «وفاق» گروهها، جریانهای سیاسی، نمایندگان و اشخاص مختلف بوده و قطعاً دود آن به چشم مردم این استان میرود.
تأخیر در انتخاب استاندار علاوه بر اینکه در نحوه تصمیمگیریها و عملکردها در سطح استان تأثیر دارد؛ بلکه سبب ایجاد ناامیدی در بین مردم استان نیز شده و در آینده میتواند مشکلات و پیامدهای جبرانناپذیری را نیز به وجود بیاورد.
ضروری است هر چه سریعتر یک مدیر قوی و کارآمد سکاندار استاندار آذربایجان غربی قوی شود که دارای قدرت رهبری، خلاقیت، ارتباط مؤثر با مسئولان، مدبر، استراتژیک برای تدوین راهبُردهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت و پیادهسازی آن، تحلیلگر، تیم ساز و تشکیل تیم قوی و مؤثر، صداقت، قدرت صبر و تحمل، شایستهسالار، پذیرش انتقاد، تحقق و روحیه خدمت و جهادی بوده و بتواند قطار توسعه و پیشرفت استان را به سرمنزل مقصود برساند.
انتهای خبر/
ثبت دیدگاه