به گزارش زرین خبر، عیسی کلانتری در گفت و گو با خبرنگاران در حاشیه سفر به شهرستان میاندوآب در جریان سفر استانی رئیس جمهور، اظهار کرد: ۱۰۵ هزار هکتار زیستگاه حیات وحش در جنوب شرقی دریاجه ارومیه با همکاری ستاد احیای این دریاچه احیا می شود.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور با اشاره به اینکه مراحل حصارکشی ایجاد این زیستگاه شروع شده است، افزود: به منظور حمایت از حیات وحش و حفظ گونه های جانوری در آذربایجان غربی زیستگاه حیات وحش هم اکنون در حال احداث بوده و مراحل حصارکشی آن شروع شده است.
وی گفت: در این زیستگاه حیات وحش، گونه های در حال انقراض از جمله میش مرغ در آن نگهداری و حفاظت خواهند شد.
کلانتری هم چنین در پاسخ به سوال دیگری از تلاش برای جلوگیری از انقراض نسل یوزپلنگ خبر داد و تصریح کرد: نسل یوزپلنگ به شدت در معرض خطر بوده و تلاش می کنیم تا از طریق موسسه رویان و با تکثیر DNA و جنین آن، این گونه جانوری را از خطر انقراض نجات دهیم.
گفتنی است معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور در شورای اداری شهرستان میاندوآب نیز از رهایی دریاچه ارومیه از مرحله خشک شدن کامل خبر داد و گفت: با ورود آب شیرین به بستر دریاچه ارومیه، عمق آن بین ۶ تا ۲۸ سانتی متر افزایش یافته و از پلایا یا دریاچه خشک نجات یافته است.
وی افزود: در ۳/۵ سال گذشته ۳۶ هزار میلیارد ریال برای احیای دریاچه ارومیه هزینه شده که از این مبلغ ۱۴ هزار ریال آن برای ایجاد سد و تونل زاب به طول ۳۶ کیلومتر بوده تا از این طریق ۶۵۰ میلیون متر مکعب آب سالانه وارد دریاچه شود.
کلانتری هم چنین اظهار کرد: ۱/۵ سال از برنامه احیای دریاچه ارومیه عقب هستیم و افق احیای دریاچه ارومیه و رسیدن به تراز اکولوژیک تعیین شده از سال ۱۴۰۴ به ۱۴۰۶ رسیده است.
انتهای پیام/