به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «زرین خبر»، موسی جسور در جریان بازدید فرماندار ویژه میاندوآب از تالاب نوروزلوی این شهرستان، اظهار کرد: نزدیک به ۳۵ هکتار از اراضی تالاب نوروزلو بر اثر آتشسوزی آسیب دیده است.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست میاندوآب افزود: بنا بر اظهارات کارشناسان این آتشسوزی عمدی بوده و خسارت ۵۰ میلیارد ریالی را به تالاب وارد کرده است.
وی با اشاره به اینکه کمبود نیروی انسانی و نبود تجهیزات از جمله دغدغهها و مشکلات اداره حفاظت از محیط زیست میاندوآب است، گفت: امیدواریم رفع این دغدغهها در دستور کار مسئولان قرار گیرد.
با متخلفان برخورد شود
فرماندار ویژه میاندوآب نیز در این بازدید با تأکید بر حفاظت از محیط زیست، گفت: باید حفاظت از محیط زیست دغدغه همه ما بوده و در این زمینه اقدامات لازم انجام گیرد.
محمدرضا رضایی با بیان اینکه خطاهای انسانی دلیل اصلی آسیب و تهدید طبیعت به شمار میرود، اظهار کرد: متخلفینی که به هر نحوی با آتشسوزی تالاب سعی در تخریب محیط زیست شهرستان دارند باید در اسرع وقت شناسایی و بدون هیچ مماشاتی تحت پیگرد قانونی قرار گیرند.
در این بازدید که نمایندگان تشکلهای محیط زیستی نیز حضور داشتند؛ دغدغه دوستداران محیط زیست نسبت به این موضوع بیان شد.
شهرستان میاندوآب، شهری با حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی و کریدور شمال غرب کشور بوده و پل ارتباطی بین استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان و زنجان به شمار میرود و از جایگاه بسیار مهمی در منطقه برخوردار است.
منطقه حفاظت شده تالاب سد نوروزلو میاندوآب با وسعت بیش از یک هزار و ۱۵۰ هکتار از مناطق باارزش تنوع زیستی بالا در منطقه به شمار میرود.
این منطقه حفاظت شده در ۱۵ کیلومتری شهر میاندوآب واقع شده است و دارای پوشش گیاهی منحصربهفرد از جمله درختان گز و نیزارها و غیره بوده و در این منطقه حیوانات وحشی مانند گراز و روباه و گرگ و خرگوش و برخی پرندگان وجود دارند و در فصول کوچ پرندگانی نظیر غاز، حواصیل، بوتیمار، گاوچرانک، آنقوت، لکلک، پرستو، پلیکان، باکلان شناور، کاکائی و چنگر نیز به این تالاب سفر میکنند.
طبیعی بودن تالاب و تنوع زیستی آن، قابلیتهای گردشگری، بهرهبرداریهای اقتصادی و کارکردهای اکولوژیکی از ارزشهای مهم این تالاب به شمار میروند که این موضوع سبب جلب توجه این منطقه شده است و برنامه جامع مدیریت زیست بومی تالاب نوروزلو نیز با حضور دستاندرکاران و ذینفعان این تالاب در سال ۹۶ تدوین شده است.
انتهای خبر/