رضا مقدم در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «زرین خبر»، با اشاره به نزدیکشدن به فصل برداشت چغندرقند، اظهار کرد: تاریخ اقتصادی برداشت محصول چغندرقند اول مهرماه تعیین شده است و چغندرکاران جهت جلوگیری از اُفت عیار قند محصول خود از برداشت چغندرقند زودتر از تاریخ اعلام شده خودداری کنند.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب با بیان اینکه امسال ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی زراعی این شهرستان به کشت محصول چغندرقند اختصاصیافته است، افزود: پیشبینی میشود امسال بیش از ۲۶۱ هزار تن چغندرقند از اراضی زیر کشت این محصول در شهرستان میاندوآب برداشت شود.
وی با اشاره به تجهیز مزارع چغندرقند به سیستمهای نوین آبیاری، گفت: در راستای اجرای سیاستهای ستاد احیاء دریاچه ارومیه و بهمنظور ارتقای بهرهوری آب، ۵۷۰ هکتار از مزارع چغندرقند با آرایش ۶۰ در ۴۰ کشت شده و ۵۸ هکتار نیز به سیستم نوین آبیاری نوار تی تیپ مجهز شده است.
مقدم تصریح کرد: امسال قیمت خرید تضمینی محصول چغندرقند بهازای هر کیلوگرم با عیار ۱۶ درصد ۳۹ هزار و ۳۰۰ ریال اعلام شده است که در قبال تحویل هر تن چغندرقند به کارخانه قند، ۲ کیلوگرم قند و ۲۰ کیلوگرم تفاله نیز بهعنوان جایزه به چغندرقندکاران پرداخت میشود.
مدیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: باتوجهبه شرایط دمایی موجود و نتایج نمونهبرداریها، عیارسنجی و تحلیلهای انجامگرفته توسط مرکز تحقیقات کشاورزی استان آذربایجان غربی، تاریخ برداشت چغندرقند در سال جاری حداقل اول مهرماه تعیین شده است.
وی گفت: برداشت و تحویل محصول چغندرقند، زودتر از اول مهرماه موجب پایینبودن عیار قند این محصول و متضرر شدن چغندرقندکاران میشود.
میاندوآب یکی از قطبهای مهم کشاورزی در استان و منطقه بوده و کشاورزی نیز از مهمترین محورهای توسعه اقتصادی میاندوآب به شمار میرود.
شهرستان میاندوآب، شهری با حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی و کریدور شمال غرب کشور بوده و پل ارتباطی بین استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان و زنجان به شمار میرود و از جایگاه بسیار مهمی در منطقه برخوردار است.
انتهای خبر/