به گزارش زرین خبر،
حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور کشورمان در دومین گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم با تبریک ولادت امام صادق (ع) و حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم و هفته وحدت، درباره روند واکسیناسیون عمومی و آمادگی دولت برای مقابله با موج ششم کرونا، گفت: ️در ابتدای دولت اولویت را موضوع واکسیناسیون عمومی اعلام کردیم و امروز با گذشت مدت کوتاهی، شاهدیم در دُز اول بیش از هفتاد درصد تزریق شده و پیش از فرا رسیدن فصل سرما امیدواریم شاهد تزریق همین میزان در دُز دوم باشیم.
وی با بیان اینکه باید از حالت انفعالی در مقابله با کرونا به شرایط فعال برسیم، افزود: نباید در مقابله با موج احتمالی کرونا منفعل باشیم و پیشگیری و پیشبینی و برخورد احتمالی الزامی است.
رئیسجمهور گفت: ️از همه کسانی که واکسن تزریق نکردهاند دعوت میکنم تا این واکسن را دریافت کنند. ما میخواهیم از حالت انفعالی خارج و حالت فعال داشته باشیم در حوزه واکسیناسیون این حالت ایجاد شده و در مراکز بهداشتی علمی و همچنین بسیج و دستگاههای دیگر آمادگیهای لازم وجود دارد خوشبختانه بسیج و مردم کمکهای زیادی به ما کردند و آمادگیهای لازم را دارند تا در صورت مواجهه با موج ششم، اقدامات لازم را انجام دهند،البته ما باید آمادگی داشته باشیم و اقدامات لازم را انجام دهیم.
رئیسی با بیان اینکه رعایت اصول بهداشتی از اهمیت بسیار بالایی در مقابله با کرونا و کنترل شیوع آن دارد، گفت: خوشبختانه شاهد بازگشایی کسب و کار مدارس و دانشگاهها هستیم، اما این نباید باعث شود که کرونا شیوع پیدا کند همه باید اصول را رعایت کنیم، از همه آنهایی که واکسن نزدهاند دعوت میکنیم که حتماً واکسن بزنند.
وی ادامه داد: ️از رسانه ملی و بخشهای مختلف کشور و صاحب نفوذ خواستهایم تا از جایگاهشان استفاده کنند و مردم را برای موضوع تزریق واکسن به صورت اقناعی، تشویق کنند.
رئیسجمهور درباره برنامههای دولت برای مهار تورم و بهبود شاخص اقتصادی و معیشت مردم، گفت: اعلام کردیم که اولویت اول دولت واکسیناسیون و کنترل کرونا است که تا حدودی کنترل شده است، دومین مسئله و اولویت دولت معیشت مردم است که دغدغه ساعتی و لحظهای بنده است و قیمت ها را دائماً رصد میکنم و در نشست با صاحبنظران و وزرا به دنبال کنترل فشاری که بر مردم است، هستیم، ما سختی مردم را احساس میکنیم و به دنبال گامهایی هستیم تا از این سختیها بکاهیم.
رئیسی ادامه داد: همه میدانند که این اتفاقات و تورمی که در بازار وجود دارد، آثار و نتایج تصمیمات گذشته است تصمیماتی که از قبل اتخاذ شده و نتیجهاش امروز در بازار مشهود است و تصمیماتی که ما امروز خواهیم ،گرفت نتیجه آن در آینده برای مردم مشخص خواهد شد.
وی با اشاره به عدم استقراض دولت از بانک مرکزی در شهریور ماه، گفت: استقراض از بانک مرکزی موجب افزایش تورم میشود و ما تلاش کردیم از بانک مرکزی استقراض نکنیم، در شهریور ماه این مسئله اتفاق افتاد و ما هم تلاش کردیم که هزینهها را بدون استقراض از بانک مرکزی تأمین کنیم.
رئیسجمهور ادامه داد: مسئله بعد بحث بودجه سال ۱۴۰۱ است ما فکر کردیم که به خواست مقام معظم رهبری در خصوص اصلاح بودجه عمل و باید تلاش کنیم که نظام بودجهریزی را اصلاح و هزینهها را نیز کمتر کنیم.
حجتالاسلام رئیسی درباره مسائل پیش آمده در بحث ارز ۴۲۰۰ تومانی و اینکه تصمیم دولت در این خصوص چیست، گفت: جلسات متعددی در این خصوص برگزار کردیم، متأسفانه در این موضوع پول مردم به جیب عدهای رفت که این مسئله باید جلوگیری شود، ما به دنبال آن هستیم که جوانب قضیّه را بسنجیم و تصمیم درست بگیریم تا مردم و بازار آسیب نبینند و این شرایط را اصلاح کنیم، در این قضیه مشارکت مردم نیز بسیار مهم و شرط موفقیت ما است.
وی، اجرای عدالت را یکی از مهمترین برنامههای خود دانست و گفت: اجرای عدالت، محوریترین وعده ما در انتخابات بود که به دنبال آن هستیم در تمامی حوزهها آن را عمل کنیم.
رئیسجمهور در خصوص برنامه دولت برای ساخت یک میلیون مسکن در سال نیز گفت: در مرحله اول به دنبال شناسایی اراضی متناسب برای ساخت مسکن هستیم تا کار مسکنسازی را دنبال کنیم، ساخت مسکن وعده ما در انتخابات بود و البته قانون هم است و از سویی نیاز مردم ما است، البته برخی تردیدی در آن ایجاد میکنند و میگویند چگونه میشود سالی یک میلیون مسکن ساخت، اما ما میگوییم که این قانون و نیاز کشور است و باید با توجه به امکانات کشور، آن را اجرایی کنیم و معتقدیم که با استفاده از ظرفیتها میتوان این مهم را اجرا کرد.
وی ادامه داد: مردم و همه دستاندرکاران باید پای کار بیایند تا ما بتوانیم ساخت مسکن که اقتصاد پیشران است را فعال کنیم، همه میدانند که مسکن یک صنعت پیشران است و با رونق آن، بحث اشتغال نیز رونق میگیرد و از سوی دیگر با فعال شدن بخش مسکن سایر مشاغل نیز فعال و بخش زیادی از مشکلات مردم برطرف خواهد شد.
رئیسی در رابطه با سفرهای استانی و ابهامات پیرامون آثار واقعی آن در وضعیت استانها و میزان جدیت این سفرها، تصریح کرد: هفته که هفت روز است، ما شش روز در سطح ملی کار میکنیم و یک روز به استان میرویم. بالاخره حق استان و وظیفه ما است که به استانها سر بزنیم. ما فقط در تهران مسئولیت نداریم و کاری که در میدان انجام میشود، قطعا پشت میز انجام نمیشود، لذا در ۶ روز کار ملی جلسات و پیگیریهایی داریم.
وی ادامه داد: حضور در استان برکاتی دارد. سفر استانی ما دارای پیشینه و پسینه است. قبل از سفر کار کارشناسی نسبت به استان و نیازهای فوری استان که ضروری است دولت به آن توجه کند پایش و انجام میشود. این موارد توسط کارشناسان در مرکز بررسی میشود، هم هیئت به استان اعزام و بررسیها انجام می شود و اعتبار مورد نیاز بررسی و زمان مورد نیاز طرح در نظر گرفته میشود، بعد در جلسهای با حضور معاون اول رئیسجمهور مطرح میشود که تمام دستگاهها در آن هستند و به عنوان طرحی که باید دنبال شود، صورت مجلس میشود.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: برخی از موارد در جلسه شورای اداری و در حین سفر مطرح میشود و کارهایی که باید انجام شود قبل از بنده، توسط نمایندگان مردم، استانداران و وزرا مطرح میشود؛ اینکه در ذهن برخی باشد که ما در استان طرح کلنگ میزنیم، این چنین نیست. ما طرحهای بسیار زیادِ نیمهکارهای داریم. ما به بوشهر و در نخیلات که رفتیم، سدی در آنجا وجود دارد، اما لازم است چند کیلومتر لولهگذاری شود تا به بهرهبرداری برسد، اما انجام نشده و درختها در حال خشک شدن است که این کار باید سریع انجام شود.
رئیسی بیان کرد: به کارخانهای رفتیم که ۸۷ درصد کار آن انجام شده و تابلو برق آن مانده که با تسهیلاتی میتواند مرتفع شود و این تسهیلات میتواند به کارخانه داده شود تا به موجب آن ۶۰۰ کارگر مشغول به کار شوند. ما پروژههای متعددی را در استانها میبینیم. بیمارستان که ۱۶ یا ۱۷ درصد کار آنها سالها مانده و دلیل آن مشخص نیست، برخی از طرحها در استانها بررسی میشود، مواردی است که کار به نیمه رسیده یا حتی افتتاح شده و پس از بازدید وقتی دنبال نتیجه هستیم مشخص میشود ۱۵ درصد آن باقی مانده است. پس کار باید به پایان برسد.
وی اضافه کرد: در زمینه دیدار مردمی، دولت ما دولت مردمی است و دیدار مردمی اهمیت دارد. ما همواره با مردم ارتباط خواهیم داشت و در شرایط کرونا هم به شکل کرونایی ارتباط خواهیم داشت. دولت نباید ارتباط خود را با مردم قطع کند. به وزرا توصیه کردم و رهبری معظم بارها به من توصیه کردند و ارتباط با مردم برای ما بسیار مهم است. با خبر شدن از درد دل مردم بسیار اهمیت دارد.
رئیسی گفت: کار من این است که باید پای درد دل مردم بنشینیم. در شیراز کار بینالحرمینی در حال انجام است و این کار خیلی وقت است کلید خورده است. پروژههایی هست که قابل حل است. ما از این موارد در استانها زیاد داریم. بسیاری از مسائل در استانها زود قابل حل است.
رئیسجمهور گفت: بسیاری از گرفتاریهای ما این است که پروژهای شروع شده و برای چند سال رها و دچار فرسودگی شده است. پس پروژهها شناسایی، بررسی و صورت مجلس میشود، مسئولینش مشخص هستند. ناظر، مردم و مدیران میشوند. سه ناظر رسمی هم دارد؛ یک استاندار در سطح استان، دوم وزیر در سطح وزارتخانه و کشور و سوم ریاستجمهوری که در معاونت اجرایی رئیسجمهوری بخش فعالی برای پیگیری سفرها ایجاد شده است. هیچ سفر ما نیست که کارشناسی قبل، بررسی در حین سفر و پیگیری حین انجام کار را نداشته باشد. من خواستهام پروژهها در کشور زمانبندی داشته باشد تا بتواند یک اقدام عملی و اجرایی در زندگی مردم داشته باشد.
رئیسی ادامه داد: وقتی به خوزستان رفتیم، بحث فاضلاب را دنبال کردیم، گفتند تعداد کارگاهها این تعداد بوده و حالا سه برابر شده است. در برخی از بخشها تعداد کارگاهها سه تا چهار برابر شده است. ما نمیتوانیم شاهد این مسائل باشیم. پیگیری هم خواهیم کرد که این کارها انجام گیرد.
وی در رابطه با مذاکرات ایران و برنامه جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با خارج از مرزها و برنامه دولت برای رفع تحریمهای ظالمانه اظهار کرد: قبلاً هم عرض کردم که ما کار اقتصاد مقاومتی را دنبال خواهیم کرد و سفره و بازار و نان مردم را هم به این مذاکرات گره نمیزنیم اما هیچ زمانی ایران نیز مذاکره را ترک نکرده است. ما نسبت به مذاکرات نتیجهمحور حتما جدی هستیم و قبلاً هم از طریق وزارت خارجه و جاهای دیگر گفته شده است که مذاکرات باید برای جمهوری اسلامی نتیجه داشته باشد. در طرف مقابل هم آمادگی برای لغو تحریمها میتواند نشانی بر جدیت باشد تا این تحریمهای ظالمانه رفع شود. ابتدا عرض کردیم دولت مستقر شود کار انجام خواهد شد و حالا دولت مستقر شده و کار از طریق وزارت خارجه در حال انجام است.
رئیسجمهور گفت: ما به آنچه گفتیم پایبند هستیم و در این امر جدی هستیم و طرف مقابل هم باید جدی باشد. در مذاکراتی که چند روز پیش با نماینده اتحادیه اروپا انجام شد، گفته شد جمهوری اسلامی در این قضیه جدی است و باید جدیت را در طرف مقابل هم ببینیم.
رئیسی در رابطه با حضور در ترتیبات منطقهای و بینالمللی و پیمانهای مختلف از جمله عضویت در اجلاس شانگهای و نحوه استفاده از این فرصتها برای منافع ملی و امنیت ملی، گفت: ما با عضویت دائم در شانگهای ارتباط با زیربناهای اقتصادی منطقه آسیایی را فراهم کردیم و همه فعالان اقتصادی باید از این زمینه استفاده کنند. آن بخشی که مسئولیت رسمی دارد وزارت خارجه است، زیرا اسنادی هست که باید به امضا برسد و ممکن است زمان ببرد و بخشهای مختلف اقتصادی باید فعال شوند و با کشورهای عضو شانگهای ارتباطاتی را برقرار کنند و در جهت رونق اقتصادی به ویژه صادرات که زمینه خوبی در منطقه داریم، برقرار شود، میزان صادرات ما میتواند دو برابر شود.
رئیسجمهور تصریح کرد: نقش ما در تجارت منطقهای نقش مناسبی نیست و حتما باید وضعیت را متفاوت کنیم. ارتباط با کشورهای منطقه اولویت ما است و ما با همه کشورها همکاری و تعامل خواهیم داشت و سیاست خارجی ما اقتضا میکند، شاید بیشترین نشست را بعد از مسئولیت با هیئتهای اعزامی به ایران داشتم.
وی افزود: امروز هم در خصوص اراده جدی رؤسای کشورهای منطقه، برای ارتباط با ایران مصمم هستند و ما هم باید در این رابطه فعالیت مضاعف داشته باشیم. میخواهم به همه فعالان اقتصادی بگویم آنچه تاکنون نسبت به ارتباط اقتصادی در منطقه انجام شده، به هیچوجه کافی نیست و ما را قانع نمیکند و ما باید حرکت متفاوتی برای ارتباط تجاری و اقتصادی با منطقه داشته باشیم. این اولویت ما و دنبال کردن آن وظیفه همه بخشها به ویژه بخشهای مرتبط با صادرات است.
تکمیل میشود…
ثبت دیدگاه