به گزارش زرین خبر؛ سهراب حیدری امروز در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا در شهرستان میاندوآب گفت: این طرح از ۲۷ اردیبهشت تا ۱۵ تیر همزمان با سراسر کشور در میاندوآب و با شعار “فشارخون؛ بدانیم و اقدام کنیم” و از ۱۷ خرداد تا ۱۵ تیر در فاز اجرایی برگزار می شود.
مدیر شبکه بهداشت و درمان میاندوآب افزود: بسیاری از مبتلایان به فشارخون از ابتلاء خود به این عارضه پرخطر بیاطلاع هستند و فشارخون نیز عامل بروز بیماریهایی غیرواگیر و بیماری هایی مانند سکته مغزی و قلبی، نارسایی قلبی و کلیوی و … است.
وی با بیان اینکه در اجرای این طرح فشار خون ۵۰ درصد جمعیت تحت پوشش کنترل می شود، اظهار کرد: افراد بالای ۳۰ سال، زنان باردار و افراد دارای بیماری های کلیوی و… گروههای مهم و عمده جامعه هدف اجرای این طرح هستند.
حیدری با اشاره به اینکه در شهرستان میاندوآب، ۱۴۴ هزار نفر از کل جمعیت شهرستان مشمول این طرح می شوند، تصریح کرد: بر اساس هدف گذاری انجام گرفته باید فشارخون حدود ۷۰ هزار نفر اندازه گیری شود.
مدیر شبکه بهداشت و درمان میاندوآب در ادامه به اهداف اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: غربالگری افراد جامعه، شناسایی افراد دارای فشار خون و درمان افراد دارای فشار خون و مراقبت بعد از درمان از اهداف اجرای این طرح هستند.
وی افزود: در اجرای این طرح تمام ادارات دولتی و غیردولتی همکاری داشته و فاز اجرایی نیز در تمامی پایگاههای سلامت، مراکز جامع سلامت شهری و روستایی، در درمانگاه های سپاه و بسیج و …. اجرا می شود.
حیدری اظهار کرد: بر اساس آماری که اعلام می شود، سال گذشته بیش از ۱۹ هزار نفر بر اثر تصادفات جان خود را از دست داده اند و این در حالی است که۹۷ هزار نفر بر اثر عوارض ناشی از فشار خون جان خود را از دست داده اند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان میاندوآب با بیان اینکه متاسفانه سطح سواد سلامت مردم پایین است، تصریح کرد: حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد مردم از فشار خون بالای خود اطلاع ندارند.
وی افزود: تاکنون بیش از ۱۱۶هزار نفر یعنی در حدود ۸۱ درصد جمعیت هدف طرح در شهرستان میاندوآب تحت پوشش طرح قرار گرفته اند که نزدیک به دو برابر هدف گذاری است و امیدواریم تا در روزهای باقی مانده اجرای طرح، این آمار به ۱۰۰ درصد برسد.
حیدری اظهار کرد: از مجموع کسانی که فشارخون آنها اندازه گیری شده است، حدود ۵۵/۵ درصد دارای فشار خون طبیعی، نزدیک به ۱۳ درصد دارای فشارخون بالا و نیاز به مداخله و درمان و مراجعه به پزشک و حدود ۳۰ درصد هم فشار خون طبیعی بالا که در حال حاضر نیاز به دارو ندارند ولی باید فشارخون آنها مرتب کنترل شود و مشاوره های تغذیه ای و ورزشی به آنها ارائه می شود و دو درصد نیز به متخصصین مربوطه ارجاع داده شده اند.
انتهای پیام/