تاریخ : یکشنبه, ۱۱ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 1 December , 2024
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی:

سدها تأثیر اندکی بر خشکی دریاچه دارند

  • کد خبر : 326791
  • 17 آبان 1403 - 8:41
سدها تأثیر اندکی بر خشکی دریاچه دارند
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی با بیان اینکه سدها تأثیر کمی بر خشکی دریاچه ارومیه دارند گفت: دریاچه ارومیه تحت‌تأثیر مجموعه‌ای از عوامل طبیعی و انسانی قرار دارد، برای حل بحران آن نیاز به اقدامات جامع و چندجانبه است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «زرین حبر»، مجید رستگاری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک» با اشاره به وضعیت دریاچه ارومیه اظهار کرد: دریاچه ارومیه تحت‌تأثیر مجموعه‌ای از عوامل طبیعی و انسانی قرار دارد، برای حل بحران آن نیاز به اقدامات جامع و چندجانبه است.

وی عنوان کرد: در سال‌های اخیر، در کنار مقابله با خشکی دریاچه، طرح‌هایی برای احیای آن و مدیریت بهینه منابع آبی در دست اجرا قرار گرفته است، از جمله طرح‌های انتقال آب از رودخانه‌ها به دریاچه و بهسازی زیرساخت‌های آبیاری کشاورزی.

رستگاری ادامه افزود: یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها، مدیریت منابع آبی در سطح کشاورزی است که باید از روش‌های آبیاری نوین استفاده کرده و مصرف آب در بخش کشاورزی را بهینه کنیم.

وی گفت: کشاورزان باید به استفاده از روش‌های آبیاری قطره‌ای و هوشمند ترغیب شوند تا مصرف آب کاهش‌ یافته و فشار کمتری بر منابع آبی وارد شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی در ادامه با اشاره به اهمیت هماهنگی میان نهادهای مختلف دولتی و خصوصی در راستای احیای دریاچه ارومیه، گفت: این تلاش‌ها تنها با همکاری و مشارکت فعال مردم، بخش خصوصی و نهادهای دولتی می‌تواند به نتیجه مطلوب برسد.

وی اضافه کرد: علاوه بر بهبود وضعیت منابع آب، لازم است توجه ویژه‌ای به حفاظت از محیط‌زیست در حوضه دریاچه ارومیه و حفاظت از حیات‌وحش منطقه نیز داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی در پایان بیان کرد: در آینده، اجرای طرح‌های جدید از جمله تقویت طرح‌های مدیریتی و نظارتی در بخش کشاورزی، بهبود وضعیت آبیاری، کنترل مصرف آب، و توسعه طرح‌های حفاظت از منابع آب می‌تواند تأثیرات مثبتی در احیای دریاچه ارومیه داشته باشد.

رستگاری خاطرنشان کرد: ۷۰ درصد مخازن استان (مانند سدهای بوکان و مهاباد) پیش از انقلاب ساخته شده‌اند و سدهای جدید (از جمله زولا، شهرچای، حسنلو و دریک) نقش چندانی در کاهش آب دریاچه نداشته و تأثیر آن‌ها کمتر از ۵ درصد است.

وی عنوان کرد: یکی از اصلی‌ترین عوامل خشکی دریاچه ارومیه بیشتر به تغییر کاربری اراضی کشاورزی از دیم به آبی و از محصولات کم‌آب‌بر مانند گندم به محصولات پرآب‌بر مثل درختان میوه که بایستی اقدامات اساسی برای تغییر این رویه به وجود آید.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی همچنین به وضعیت کنونی دریاچه اشاره کرد و گفت: هم اکنون، تراز دریاچه ۱۲۷۰.۰۹ متر است که در مقایسه با تراز ۱۲۶۹.۷۹ متر در همین زمان در سال گذشته افزایش‌یافته است.

گفتنی است وسعت فعلی دریاچه ارومیه ۸۵۰ کیلومترمربع بوده و در حال حاضر حجم آب دریاچه ارومیه به یک میلیارد و ۱۴۰ میلیون مترمکعب می‌رسد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه : https://zarinkhabar.ir/?p=326791

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.