آغازی برای کربلایی شدن/ عرفه؛ روز دعا و نیایش، روز بارش رحمت الهی
۰۸ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۲
شناسه : 264958
6

عرفه روز دعا و نیایش به درگاه ربوبیت و خلوص بندگی است . روز آسمانی شدن دلها و ستاره چینی از کهکشان رحمت بی بدیل حق تعالی .

پ
پ

به گزارش زرین خبر،

چه سری در صحرای عرفات نهفته که آدم (ع) را مکان حبوط است و توبه، ابراهیم(ع) را جایگاه شناخت خود است و خدا شناسی، محمد (ص) را محل نزول آخرین آیات کتاب الله؛ حق تعالی فرصت توبه و استغاثه را به بندگانش در این روز عطا نموده، الهی بضاعتمان همین اشکهاست. دل‌های ما را همراه معتکفان حاضر در این سینا گردان و قلم عفو بر خطاهایمان بکش و چتر رحمتت را بر آسمان دلهامان بگستران.

روز عرفه روز  توقف حاجیان در صحرای عرفات بعد از احرام است. حاجیان موظفند که از اذان ظهر روز نهم ذی الحجه تا وقت نماز مغرب در این مکان توقف کرده و به دعا و نیایش ببردازند. عرفات به مساحت 18 کیلومترمربع در شرق مکه و در میان راه مکه و طائف قرار دارد که توسط کوه‌ها احاطه گشته گویی که انسان در میانی‌ترین نقطه هستی به پرستش معبود ایستاده…

اعمال روز عرفه 

اول: غسل

دوّم: زیارت امام حسین ـ علیه‌السلام ـ که مقابل هزار حجّ و هزار عمره و هزار جهاد بلکه بالاتر است و احادیث در کثرت فضیلت زیارت آن حضرت در این روز متواتر است و اگر کسی توفیق یابد که در این روز در تحت قُبّه مقدّسه آن حضرت باشد، ثوابش کمتر از کسی که در عرفات باشد نیست، بلکه زیاده و مقدّم است.

سوم: پس از نماز عصر، پیش از آن‌که مشغول به خواندن دعاهای عرفه شود دو رکعت نماز بجا آورد در زیر آسمان و اعتراف و اقرار کند نزد حق تعالی به گناهان خود تا فایز شود به ثواب عرفات و گناهانش آمرزیده شود پس مشغول شود به اعمال و ادعیه عرفه که از حُجَج طاهره ـ صلوات اللّه علیهم ـ روایت شده و آنها زیاده از آن است که در این مختصر ذکر شود.

شیخ کفعمی در مصباح فرموده: «مستحب است روزه روز عرفه برای کسی که ضعف پیدا نکند از دعا خواندن و مستحب است غسل پیش از زوال و زیارت امام حسین ـ علیه‌السلام ـ در روز و شب عرفه و چون وقت زوال شد، زیر آسمان رود و نماز ظهر و عصر را با رکوع و سجود نیکو به جای آورد و چون فارغ شود دو رکعت نماز کند در رکعت اوّل بعد از حمد توحید و در دوم پس از حمد قُل یا اَیهَا الْکافِروُنَ بخواند. پس از آن چهار رکعت نماز گزارد در هر رکعت پس از حمد توحید پنجاه مرتبه بخواند.» این نماز همان نماز حضرت امیرالمؤمنین ـ علیه‌السلام ـ است.

مضامین دعای عرفه در حقیقت سخنان و اعترافات عاشقانه عارفانه بندگان با حق تعالی است. در این روز دست‌های نیازمان را بالا میبریم و از خدا می‌خواهیم تا غروب روز عرفه را  با غروب گناهانمان قرین سازد.

 

آناج

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.