رضا مقدم در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «زرین خبر» در حاشیه بازدید فرماندار شهرستان میاندوآب از باغات انگور در این شهرستان با اشاره به آغاز برداشت محصول انگور از تاکستان میاندوآب، اظهار کرد: انگور دومین محصول باغی شهرستان میاندوآب بوده و بیش از یک هزار و ۶۴۰ هکتار از باغات شهرستان به این محصول اختصاص دارد.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب افزود: بیش از یک هزار و ۷۶۱ بهرهبردار باغی در امر تولید و برداشت انگور در شهرستان میاندوآب فعالیت دارند.
وی گفت: انگور تولیدی بیشتر بهصورت تازهخوری و بخشی از محصول نیز با فراوری و تبدیل به آبغوره، کشمش و شیره انگور به بازار مصرف عرضه میشود.
مقدم با بیان اینکه ۵ واحد صنعتی کشمش خشک کنی در مجموع با ظرفیت تولید سالانه ۴ هزار و ۶۰۰ تن کشمش در شهرستان میاندوآب فعال است، تصریح کرد: کشمش بهصورت سنتی و خانگی نیز تولید شده و پیشبینی میشود امسال بیش از ۶ هزار تن کشمش در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف شود.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب با اشاره به احداث باغ انگور رقم موندراپ در روستای نصیرکندی این شهرستان، اظهار کرد: در این باغ قدیمی و کمبازده ۷۰۰ درخت انگور به روش سنتی کشت شده بود که با حذف درختان انگور قدیمی، تسطیح و احداث باغ بهصورت ایستاده در اردیبهشتماه سال جاری، تعداد نهالهای جدید غرس شده در باغ با افزایش دوبرابری به یک هزار و ۶۵۰ اصله نهال موندراپ انگور رسید که در سال سوم به مرحله باردهی اقتصادی میرسند.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: پیشبینی میشود امسال حدود ۳۰ هزار تن انگور از باغات شهرستان میاندوآب برداشت شود که نسبت به سال گذشته ۶۴ درصد افزایش نشان میدهد.
میاندوآب یکی از قطبهای مهم کشاورزی در استان و منطقه بوده و کشاورزی نیز از مهمترین محورهای توسعه اقتصادی میاندوآب به شمار میرود.
شهرستان میاندوآب، شهری با حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی و کریدور شمال غرب کشور بوده و پل ارتباطی بین استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان و زنجان به شمار میرود و از جایگاه بسیار مهمی در منطقه برخوردار است.
انتهای خبر/