درخشش رزمندگان میاندوآبی در عملیات بیت المقدس/ وحدت و نصرت الهی رمز پیروزی و فتح خرمشهر بود
۰۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۸:۰۵
شناسه : 294405
13
نام رزمندگان میاندوآب نیز در کنار فاتحان خرمشهر در عملیات بیت المقدس ثبت شده است.
پ
پ

به گزارش زرین خبر، سوم خرداد ۶۱ سالروز موفقیت در عملیات بیت المقدس و فتح خرمشهر و روزی فراموش نشدنی در تاریخ انقلاب اسلامی ایران و هشت سال دفاع مقدس است.

در این روز خرمشهر پس از ۵۷۸ روز  یعنی حدود ۱۹ ماه  اسارت در دست دشمن، بار دیگر به آغوش گرم میهن اسلامی بازگشت و پیکره پاک آن از لوث وجود متجاوزان بعثی تطهیر شد.

عملیات آزاد سازی خرمشهر که بیت المقدس نام داشت، در چهار مرحله برنامه‌ریزی شده بود که هر مرحله در مقایسه با عملیات ثامن الائمه و طریق القدس خود یک عملیات بزرگ به حساب می آید.

این عملیات در ساعت ۳۰ دقیقه بامداد ۱۰ اردیبهشت ۱۳۶۱ با رمز «یا علی ابن ابی‌طالب(ع)» در محور اهواز- خرمشهر- دشت آزادگان، به فرماندهی مشترک آغاز شد و طی این عملیات ۵۰۳۸ کیلومتر مربع از اراضی اشغال شده از جمله شهرهای خرمشهر و هویزه و نیز پادگان حمید و جاده اهواز – خرمشهر آزاد شده و علاوه بر این شهرهای اهواز، حمیدیه و سوسنگرد از تیررس توپخانه دشمن خارج شده و هم چنین ۱۸۰ کیلومتر از خط مرزی تامین شد.

در این عملیات رزمندگان میاندوآب در قالب گردان کربلا به فرماندهی شهید حسن زنده دل که در عملیات والفجر۸ به فیض شهادت نائل آمد، حضور پررنگی داشته و در خلق حماسه آزادسازی خرمشهر، نقش آفرینی نموده اند.

مهدی آجودانزاده یکی از یادگاران هشت سال دفاع مقدس و کسی که به صورت مستقیم در عملیات بیت المقدس حضور داشته و بعد از آن نیز در عملیات بدر تحت فرماندهی سردار عیسی زاده وظیفه شناسایی منطقه عملیاتی بدر را عهده دار بوده است، با بیان خاطراتی از این عملیات، اسامی برخی از فاتحان میاندوآبی خرمشهر را نیز برای ما بازگو می کند.

در مرحله سوم عملیات زخمی شدم

آجودانزاده در این گفت و گو به خبرنگار ما گفت: بنده در سه مرحله از عملیات بیت المقدس حضور داشتم و در مرحله سوم که نیروهای عراقی پاتک زده بودند، زخمی شدم.

وی افزود: مقاومت بچه ها مثال زدنی و بی نظیر بود، در آنجا ما به همراه ۹ نفر از بچه های گردان خودمان زخمی شدیم، نصرت عباس زاده از بچه های گردان ما نیز در  آنجا به شهادت رسید ولی ما را به عقب منتقل کردند و حتی شهید شهباز نوری نیز در آنجا زخمی شد، در کل بیش از ۱۰۰ نفر از گردان بچه های میاندوآب در این عملیات شهید شدند.

 وحدت نیروها و نصرت الهی رمز پیروزی ما بود

این رزمنده میاندوآبی اظهار کرد: به نظر بنده رمز موفقیت در این عملیات، وحدت نیروهای مسلح اعم از ارتش و سپاه و مهم تر از همه نصرت الهی بود که شامل حال ما شد و بهترین جمله را هم  در این باره حضرت امام خمینی(ره)  فرمودند که «خرمشهر را خدا آزاد کرد».

آجودانزاده گفت: از سویی هم وحدت، همدلی و همزبانی، کمک های مردمی و حضور رزمندگان اسلام در جبهه ها از دیگر عوامل این پیروزی بود که حتی  فرماندهان نظامی دنیا نمی توانستند باور کنند که نیروهای عراقی با آن همه تجهیزات شکست خورده اند و خرمشهر آزاد شده است.

امدادهای غیبی را واقعاً  در جبه ها لمس می کردیم

وی اظهار کرد: در دومین روز مرحله اول عملیات بیت المقدس ما در جاده  و در امتداد ایستگاه حسینیه تا پادگان حمییدیه مستقر بودیم و نیروهای دشمن را در وسط جاده شکافته بودیم، جاده اهواز- خرمشهر هم زیر آتش دشمن بود وهواپیماهای دشمن سیل آسا جاده را بمباران می کردند.

این رزمنده میاندوآبی گفت:یک جنگنده میگ۲۵ به صورت سهمگین و سطحی بر بالای سر ما پرواز می کرد، بچه ها با اسلحه کلاشینکف بدون خوف با ندای الله اکبر این جنگنده را که می خواست اطراف ما را بمباران کند به رگبار بستند، جنگنده سقوط کرد و بمب ها نیز برروی بدنه اش منفجر ودر ۵۰۰متری ما به سمت دارخوئین متلاشی شد.

 آجودانزاده تصریح کرد: هیچ نیرویی به جز نیروی خداوند ما را حمایت نمی کرد و ما امدادهای غیبی را واقعاً  در جبه ها لمس می کردیم، و تنها با سلاح ایمان در مقابل سلاح های پیشرفته دشمن مقاومت کردیم.

وی در ادامه اسامی برخی از فاتحان میاندوآبی خرمشهر را هم برای ما ذکر کرد که در ادامه می خوانید.

سردار شهید حسن زنده دل

شهید شاهرخ پاشایی

شهید احتشام مهری

شهید علی میرزائی وکیل کندی

شهید رحمت اله ناظری

شهید جواد سیف الهی باروق

شهید شهباز عبداله فام

شهید اسحاق سعادتی

شهید علیرضا بهمنش

شهید صفر اسدی

شهید رحمت اله فتوحیان بکتاش

شهید صادق کریمیان

شهید صبرعلی حسنی

شهید اسکندر مقربی

شهید محمد معصومی

شهید صفر محبوبی

شهید نصرت عباس زاده

شهید مهدیقلی تقی زاده

شهید عینعلی عباسی

شهید احمد قهرمان زاده

برادر ارتشی شهیدبهمن پاشایی

شهید غلامرضا فرج زاده که در شلمچه مجروح شدند و در عملیات رمضان به شهادت رسیدند

شهید بهرام معصومی،جانباز شلمچه در حالی که پایش در گچ بود درجاده گوگ تپه در کمین گروهک دمکرات به شهادت رسیدند

شهید پرویز یاراحمدی-در این عملیات جانباز شدند

شهید تقی یاراحمدی-در این عملیات جانباز شدند

شهید غلامرضا قربانوردی-جانباز در این عملیات و در عملیات بدر شهید شدند

شهید مرادعلی لطفی وند-در این عملیات جانباز شدند

شهید شهباز نوری-در این عملیات جانباز شدند

شهید سعید پور جوان بخش–در این عملیات جانباز شدند

وی می گوید اینها تنها تعدادی از حماسه سازان و فاتحان میاندوآبی خرمشهر هستند که به فیض شهادت نائل آمده اند و با مروری بر خاطرات خود به اسامی رزمندگان و ایثارگران حاضر در این عملیات نیز اشاره می کند و می گوید:

حیدر فرزانه

فریدون جابری

حاج علی اوجاقی

رضا بخشوند-آزاده

موسی پورجوان-آزاده

صاحبعلی عبیدی-آزاده

محمد علیپور-آزاده

جبار نعمت پور

باباعلی وکیلی

مهدی آجودانزاده

مهدی

صالح قاسمی

اکبر حسن زاده

احد اشراقی

عبدالعلی اسمعیل نژاد

کرم عبدلی

یعقوب رحمتی

حقوردی فرهودی

شمس اله مرادی

طالب پناهی

قدرت بابایی

کرم اصغری

ایوب نورآقاخانی

یعقوب فریادی

رسول موسوی فر

احمد عبدلی

سیدقاسم موسوی باروق

غلام رضا پروریده باروق

ناصر

مصطفی قاسم فام باروق

نصیر صحرایی

احمد فروغی

علیرضا آذری نیا

بلال جدیت

نادر الهوردی

یوسف شیری

مرحوم دکتر محمد شریفی

دلاور عبدی فام

علی ضابطان

محسن خدادادی

و شخصی که عمو خلیل صدایش می کردیم و… تعدادی از رزمندگانی هستند که در حماسه فتح خرمشهر و عملیات های دفاع مقدس  حضور داشتند و به نقش آفرینی پرداخته اند.

البته این اسامی کامل نبوده و قطعا اسامی کسانی نیز از قلم افتاده است که به مرور تکمیل می شوند…

انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.