به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «زرین خبر»، حجتالاسلام والمسلمین اصغر جلالی در خطبههای نماز جمعه این هفته در چهاربرج با اشاره به موضوعات هستهای و با تأکید بر حق غنیسازی ایران، اظهار کرد: فناوری هستهای، ضرورتی راهبردی بوده و غنیسازی نیز حق مسلم ایران است.
امامجمعه چهاربرج با بیان اینکه در تاریخ ایران، لحظات سرنوشتسازی وجود داشته که تصمیمگیریهای نادرست یا ناآگاهی، مسیر توسعه کشور را تحت تأثیر قرار داده است، افزود: زمانی که انگلیسیها نفت را استخراج کردند، دولتمردان قاجار جاهلانه یا خائنانه، آن را بیارزش دانستند و گفتند که این ماده سیاه بدبو به چه کار ما میآید؟ بهتر است انگلیسیها آن را ببرند و جای تأسف است که این طرز تفکر قجری همچنان در ذهن برخی روشنفکرمآب دیده میشود.
وی با اشاره به اینکه موضوع امروز دیگر نفت نیست، بلکه موضوع فناوری هستهای و غنیسازی اورانیوم بومی و ملی است، گفت: متأسفانه روشنفکرمآبانی وجود دارند که با ژست خودبرتربینی ادعا میکنند فناوری هستهای تاکنون برای ایران جز بدبختی و هزینه چیزی به همراه نداشته و حالا که مذاکره میکنیم، بهتر است این فناوری را کنار بگذاریم تا هزینههای کشور کاهش یابد و آمریکاییها از ما راضی باشند و این جای تأسف دارد.
جلالی تصریح کرد: این دیدگاه، علاوه بر نادیده گرفتن منافع ملی و دستاوردهای علمی و عملی فناوری هستهای، نشاندهنده تحجری تاریخی و میراثی قاجار و پهلوی است که مصالح و منافع ملی را فدای منافع شخصی، کوتاهمدت و البته توهمی خود میکنند.
غنیسازی اورانیوم ضرورتی راهبردی برای کشور است
امامجمعه چهاربرج با تأکید بر اینکه فناوری هستهای و غنیسازی اورانیوم برای ایران به دلائلی یک ضرورت راهبردی است، اظهار کرد: امنیت انرژی، پیشرفت علمی و فناوری و نماد استقلال ملی از جمله دلایل داشتن فناوری هستهای است.
وی با بیان اینکه در جهانی که منابع انرژی فسیلی رو به کاهش است، انرژی هستهای بهعنوان منبعی پایدار و پاک، نقش کلیدی در تأمین نیازهای انرژی آینده ایران ایفا میکند، گفت: غنیسازی بومی، ایران را از وابستگی به تأمین سوخت هستهای از کشورهای خارجی بینیاز میکند و امنیت انرژی کشور را تضمین میکند.
جلالی با اشاره به اینکه دستیابی به فناوری غنیسازی، نتیجه سالها تلاش دانشمندان ایرانی در شرایط تحریم و فشارهای بینالمللی بوده است، افزود: این فناوری، علاوه بر کاربردهای انرژی، در حوزههای پزشکی مانند تولید رادیو داروها، کشاورزی در کنترل آفات و اصلاح ژنتیکی و صنعت در تولید مواد پیشرفته دستاوردهای چشمگیری داشته است.
امامجمعه چهاربرج از غنیسازی بهعنوان یک فناوری پیشرفته و نمادی از خودکفایی و اقتدار علمی ایران نام برد و تصریح کرد: حفظ این دستاورد، پیام روشنی به جهان دارد که ایران در برابر فشارهای خارجی تسلیم نخواهد شد و از حقوق ملی خود دفاع میکند.
وی با تأکید بر اینکه مذاکرات هستهای، صحنهای است که ایران باید با درایت و هوشیاری در آن حضور یابد، اظهار کرد: مواضع آمریکا در این مذاکرات، با هدف گرفتن امتیازات بیشتر و محدود کردن توان علمی و فناوری ایران مطرح میشوند و ایران با اتخاذ رویکردی هوشمندانه، ضمن پایبندی به تعهدات بینالمللی خود، از حقوق مشروعش در توسعه فناوری صلحآمیز هستهای دفاع میکند.
جلالی تصریح کرد: هرگونه توافق از نظر ایران، تضمینکننده حفظ دستاوردهای هستهای و زیرساختهای غنیسازی بومی و ادامه فعالیتهای تحقیقاتی و کاربردی فناوری هستهای خواهد بود.
امامجمعه چهاربرج با تأکید بر اینکه باید با قاطعیت در برابر بازیهای روانی و رسانهای طرف مقابل ایستادگی کرده و اجازه نداد تبلیغات منفی بر تصمیمگیریهای ملی تأثیر بگذارد، اظهار کرد: ابتکار ایران در جهت تقویت دیپلماسی عمومی، استفاده از ابزارهای دیپلماسی عمومی، مانند اطلاعرسانی بینالمللی درباره کاربردهای صلحآمیز فناوری هستهای ایران، میتواند به خنثیسازی تبلیغات منفی کمک کند.
وی خطاب به تیم مذاکره کنند، گفت: تیم مذاکره کننده بدانید که در راه شهدا دارید قدم میزنید مواظب باشید پا روی خون شهدا نگذارید؛ فرمان ترور حاج قاسم را همین ترامپ ملعون داده، هواپیمای مسافربری ما را همین آمریکا زده است و تمام شیطنتهای منطقه را این آمریکا و اسرائیل انجام میدهد و اگر کوتاهی کنید این ملت به هیچ وجه شما را نمیبخشد.
هنر شهید رئیسی؛ اخلاص و کار برای خدا بود
جلالی در ادامه به سالگرد شهادت شهید آیتالله رئیسی و شهدای خدمت اشاره کرد و افزود: هنر بزرگ شهید رئیسی عزیز؛ اخلاص و کار برای خدا بود و به همین جهت رهبر معظم انقلاب در توصیف ایشان، از اخلاص و معنویت بهعنوان یکی از ویژگیهای برجسته یاد کردند.
امامجمعه چهاربرج تصریح کرد: معنویت و اخلاص، از شهید رئیسی انسانی محکم، سختکوش و پُرکار ساخته بود که حتی در اوج مسئولیتهای سنگین، جلسات خود را تا نیمهشب ادامه میداد و از اذان صبح برای خدمت به مردم آماده بود و این سلوک، ریشه در باور عمیق او به کار برای خدا و خدمت بهعنوان عبادت داشت.
وی با بیان اینکه شهید رئیسی با شعار خدمت آمد و تا آخرین لحظه در مسیر خدمت بود، گفت: رهبر معظم انقلاب در اولین دیدار با رئیسجمهور و دولت چهاردهم، ضمن بیان نکات مهمی به دولت جدید، همچون رعایت اولویتهای فوری از جمله تورم و گرانی، چگونگی انتخاب مدیران و همکاران، حضور در میان متن مردم، ضرورت حکمرانی قانونمند در فضای مجازی و توجه به تولید بهعنوان کلید حل مشکلات اقتصادی، بار دیگر به اقدامات شهید رئیسی در سه سال ریاستجمهوریاش اشاره کردند.
جلالی با اشاره به اینکه رهبر انقلاب عملکرد سه ساله دولت سیزدهم و شهید رئیسی را با دوره خدمت امیرکبیر قیاس کردند، اظهار کرد: همچنان که امیرکبیر در مدت سه سال کارهای بزرگی انجام داد و رئیسی عزیز هم در حدود ۳ سال خدمت، برخی پایهگذاریهای خوبی انجام داد که انشاءالله ثمره آن به کشور خواهد رسید.
امامجمعه چهاربرج تصریح کرد: شهید رئیسی عرصههای وسیعی از یک شخصیت ملی را برای ایران ساخت و تلاش کرد کشور را از تأثیر تحریمها نجات دهد و کارخانههای تعطیلشده را احیا و راهاندازی کرد، به روستاها سر میکشید و خدمات بهداشتی، درمانی و آموزشی و پرورشی ارائه میکرد، ایران را از تحریم خارج کرد، او منزلت بینالمللی ایران را در جهان رشد داد.
وی با بیان اینکه شهید رئیسی، سه ویژگی مکتب امام راحل (ره) یعنی «معنویت»، «عقلانیت» و «عدالت» را دارا بود، افزود: مدیریت شهید رئیسی در جایگاه رئیسجمهور، نمونهای از مدیریت جهادی و مبتنی بر ارزشهای اسلامی بود که بهعنوان مدیری اخلاقمدار و متشرع، هیچگاه معیشت مردم را به مذاکرات خارجی گره نزد و بر توان داخلی تأکید داشت.
جلالی با اشاره به اینکه شهید رئیسی با تشکیل جلسات منظم و طولانی، دغدغهمند حل مشکلات بود و از سیاسی بازی پرهیز میکرد، گفت: شهید رئیسی در سیاستورزی، الگویی متفاوت ارائه داد که مبتنی بر اخلاق، صداقت و پرهیز از حاشیهسازی بود و در انتخابات ۱۴۰۰، علیرغم هجمهها و تهمتها، از پاسخگویی تند پرهیز کرد و مانند رقیبان به افترا و تهمت روی نیاورد؛ بلکه با متانت به ارائه برنامههای خود پرداخت و این رفتار، او را بهعنوان شخصیتی مظلوم و اخلاقمدار در میان رقبا متمایز کرد.
نباید به تصمیمات مصلحت محور ایجاد شبهه کرد
امامجمعه چهاربرج در ادامه با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب؛ انقلاب را مبتنی بر مصلحت الهی، صبر راهبردی و وحدت کلمه، راهبری میکنند، تصریح کرد: این مسیر، نه آرمانگرایی کور، بلکه واقعگرایی متعهدانه است و امروز باید به فرامین رهبری بهمثابه تجلی مصلحت کلان اعتماد کرد و این را در نظر داشت که در این پیچ تاریخی، صبر راهبردی و وحدت کلمه، کلید پیروزی انقلاب اسلامی در برابر دشمنان خواهد بود.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب بارها از نوع مواجه بعضیها با مسائل کشور گلایههایی داشتند، گفت: بیتوجهی به مصالح نظام، بیان نادرست نقاط ضعف و قوت، اشکالتراشیهای غیرمنطقی و نبود شیوههای صحیح تبیینگری از جمله این موضوعات بوده و در این بین چاره کار، وحدت در برابر توطئهها و فشارها است.
انتهای خبر/